Notificare privind ajustarea intervalului de timp referitor la valabilitatea certificatului de testare a acidului nucleic necesar îmbarcării pentru pasagerii care pleacă în China

2020/08/26

Ambasada Chinei în România a emis de curând anunțul „Notificare privind cerințele de testare a acidului nucleic (testare COVID-19) pentru cetățenii care călătoresc cu escală către China". Cetățenii chinezi și străini care călătoresc spre China din România cu escală prin țări care nu permit îmbarcarea pasagerilor fără un certificat de testare negativ a acidului nucleic pentru COVID-19 (vă rugăm să vizualizați lista cu țările în cauză) trebuie să facă în prealabil acest test în România. Cu un certificat de testare negativ, cetățenii trebuie să solicite apoi un cod de sănătate verde "HS" (pentru cetățenii chinezi) sau o declarație de sănătate (pentru cetățenii străini), necesare îmbarcării.

Conform celor mai recente cerințe interne și notificărilor relevante ale ambasadelor și consulatelor chineze, intervalul de timp pentru certificatul de testare a acidului nucleic pentru COVID-19 este acum ajustat de la 5 zile la 3 zile înaintea îmbarcării cu escală în alte țări. Procedura de solicitare a codului verde de sănătate și a declarației de sănătate rămân neschimbate. Vă rugăm să acordați atenție solicitării în avans a codului de sănătate verde cu sigla „HS" sau a declarației de sănătate, după caz, și asigurați-vă că este valabil în momentul tranzitului, pentru a evita probleme precum refuzul îmbarcării sau reținerea pasagerilor la punctul de tranzit.

Ambasada Chinei în România

26 august 2020

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro