Notificare privind facilitarea obținerii vizei pentru persoanele care dețin permise de ședere valabile pentru China

2020/08/12

Având în vedere răspândirea rapidă la nivel mondial a epidemiei cauzată de coronavirus, guvernul chinez a decis din data de 28 martie 2020 suspendarea temporară a intrării în China pentru cetățenii străini care dețin permise de ședere chineze și vize valabile în perioada aceea. Cu toate acestea, s-a continuat acordarea vizelor străinilor care desfașoară activităti economice, comerciale, științifice și tehnologice esențiale și celor care călătoresc în China în scopuri umanitare urgente.

În contextul normalizării, prin prevenirea și controlul asupra epidemiei cu coronavirus, pentru a facilita în continuare schimburile de personal între părți, persoanele din următoarele țări europene care locuiesc în România (lista atasata) și care dețin permise de ședere chineze valabile (în scopul muncii, treburilor personale și reuniunii familiei), pot solicita gratuit începând de acum vize, aplicând la Centrul de Viza pentru China din București. Cetățenii străini în cauză trebuie să respecte regulile și normele impuse de către guvernul chinez referitoare la combaterea epidemiei cu coronavirus.

Lista țărilor europene pentru care se aplică această notificare:

Albania, Irlanda, Estonia, Austria, Bulgaria, Macedonia de Nord, Belgia, Islanda, Bosnia și Hertegovina, Polonia, Danemarca, Germania, Franța, Finlanda, Țările de Jos (Olanda), Muntenegru, Republica Cehă, Croația, Letonia, Lituania, Luxemburg, România, Malta, Norvegia, Portugalia, Suedia, Elveția, Serbia, Cipru, Slovacia, Slovenia, Spania, Grecia, Ungaria, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii.

Ambasada Chinei în România

12 august 2020

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro