? Notificare privind modificarea condițiilor pentru obținerea codului de sănătate sau a declarației de sănătate

Notificare privind modificarea condițiilor pentru obținerea codului de sănătate sau a declarației de sănătate

2021-02-19 20:33

  În prezent, situația epidemiologică la nivel mondial este destul de gravă, iar calătoriile internaționale cresc riscul răspândirii transfrontaliere cu COVID-19. Din acest motiv, călătorii sunt sfătuiți să călătorească doar dacă acest lucru este absolut necesar. În cazul în care călătorii sunt nevoiți să călătorească în China, pentru a evita riscul răspândirii transfrontaliere care poate fi cauzat de tranzitul în multiple țări, începând cu data de 22 februarie 2021, Ambasada Chinei în România va ajusta condițiile de obținere a codului de sănătate (pentru cetățenii chinezi) și a declarației de sănătate (pentru cetățenii străini), după cum urmează:

  1) Persoanele care se deplasează din România spre China, indiferent de mijloacele de transport utilizate până în țara terță de tranzit și apoi către China, trebuie să efectueze testul acidului nucleic pentru COVID-19 (testul RT-PCR) și testul serologic pentru anticorpi de tip IgM atât în Romania, cât și în țara de tranzit, și să solicite un cod de sănătate sau o declarație de sănătate atât de la Ambasada Chinei în România, cât și de la Ambasada sau Consulatul General al Chinei din țara de tranzit. În cazul în care nu se fac testările în România și nu se poate obține codul de sănătate sau declarația de sănătate de la Ambasada Chinei din România, atunci nici Ambasada sau Consulatul General al Chinei din țara de tranzit nu va putea emite codul de sănătate sau declarația de sănătate, necesare deplasării.

  2) Deplasarea călătorilor din România spre China este posibilă doar tranzitând printr-o singură țară terță până la destinația China. În momentul în care călătorii aplică pentru obținerea codului de sănătate sau a declarației de sănătate, aceștia sunt rugați să încarce pe platforma online itinerariul către China (toate biletele de avion), viza, precum și restul documentelor necesare conform cerințelor. Ambasada Chinei din România nu va mai elibera codul de sănătate sau declarația de sănătate călătorilor care, în călătoria spre China, au două sau mai multe escale.

  3) Persoanele care au mai fost în trecut infectate cu COVID-19 (inclusiv cele care au fost oficial diagnosticate, cât și cele nediagnosticate dar care au avut un rezultat pozitiv la oricare din testele de acid nucleic RT-PCR, ale anticorpilor IgM sau IgG) trebuie să trimită cu cel puțin 3 săptămâni înainte de plecarea în China următoarele documente pe adresa de e-mail 2334189@gmail.com: un raport medical de examinare al plămânilor cu rezultatul scanării CT sau Rx (radiografie) obținut de la un spital local, și două rezultate negative în urma efectuării a două teste ale acidul nucleic RT-PCR (cele două teste trebuie efectuate la distanță de cel putin 24 de ore unul față de celălalt). După verificarea și aprobarea din partea Ambasadei Chinei din România, persoana în cauză trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile și să își monitorizeze starea de sănătate. După expirarea perioadei de 14 zile de autoizolare, dacă starea de sănătate este normală, persoana în cauză va putea proceda conform reglementărilor și să efectueze cele două testări (testul acidului nucleic RT-PCR și testul anticorpilor IgM) în termen de 48 de ore înaintea îmbarcării, pe baza celor două rezultate negative, apoi să aplice pentru obținerea codului de sănătate sau a declarației de sănătate de la Ambasada Chinei din România.

  În cazul în care reglementările din notificarile anterioare sunt diferite de cele din această notificare, aceasta va prevala.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România

19 Februarie 2021


Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro