? Notificare privind facilitățile pentru călătoriile în China de care beneficiază persoanele care s-au vaccinat cu vaccinul chinezesc anti-COVID-19

Notificare privind facilitățile pentru călătoriile în China de care beneficiază persoanele care s-au vaccinat cu vaccinul chinezesc anti-COVID-19

2021-03-15 20:33

Pentru a relua într-o manieră ordonată schimbul de personal între China și țările străine, începând cu data de 15 martie 2021, Ambasada Chinei în România va oferi următoarele facilități de obținere a vizei pentru China persoanelor care s-au vaccinat cu vaccinul chinezesc anti-COVID-19 și care dețin acest certificat de vaccinare:

1) Personalul și membrii familiei lor care călătoresc în China cu scopul de a se angaja în activități necesare reluării muncii și a producției în diferite domenii, vor putea aplica pentru viza pentru China depunând documentele necesare conform cerințelor înainte de epidemie.

2) Se va extinde în mod corespunzător domeniul de aplicare al vizelor pentru persoanele care călătoresc în China în scopuri umanitare urgente. Acesta va cuprinde și următoarele categorii: cetățeni străini care sunt membri de familie ai unui cetățean chinez sau ai unui cetățean cu statutul de rezident permanent în China, incluzând soți, părinți, copii, precum și cei cu grad de rudenie apropiat (frați, surori, bunici materni și paterni, nepoți). Aceștia vor putea aplica pentru viză cu scopurile călătoriei în China pentru: reîntregirea familiei, sprijin, vizitarea familiei, participarea la ceremonii funerare, și vizitarea membrilor de familie în stadiu avansat de boală.

Rămân valabile cerințele referitoare la îmbarcarea pasagerilor în zborul spre China cu două certificate de testare negative pentru testul acidului nucleic RT-PCR și testul anticorpilor IgM. După intrarea în China, pasagerii sunt rugați să respecte regulile privind carantinarea în China.

Ambasada Chinei in Romania

15 martie 2021


Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro