Home Informatii despre Ambasada Relatii chino-romane Stiri Informatii de viza Cooperare economica Cooperare stiintifica Cultura Educatie Cunoasterea Chinei
 
   Home > Subiecte > Tibet
Website-ului www.duoweinews.com despre crearea zvonurilor apărute în relatările unor organizaţii de presă occidentale privind incidentele violente din Tibet
2008/03/25

Cunoscutul website în limba chineză www.duoweinews.com a dat vineri publicităţii un articol semnat de „Yue Xiaodong", prin care au fost demascate zvonurile din relatările unor organizaţii de presă occidentale privind incidentele violente din Tibet. Iată principalele repere ale articolului:

www.duoweinews.com – 21 martie 2008 9:5:19 (ora locală din Beijing, Hong Kong, Taiwan)

Articol semnat de „Yue Xiaodong"/ După izbucnirea violenţelor din Tibet, poliţiştii locali, probabil din cauză că nu dispun de suficiente forţe, nu au reuşit să-i aresteze imediat pe infractorii adunaţi în număr mare. Din casetele video transmise de la faţa locului am putut vedea că mulţi huligani au atacat şcoli şi spitale, au jefuit bănci, au distrus instalaţii de curent electric şi de telecomunicaţii, au incendiat magazine şi pieţe, staţii de benzină, autovehicule şi au bătut pietoni. Printre aceştia au fost şi mulţi călugări budişti îmbrăcaţi în veşminte specifice „kasaya". Oamenii vor întreba, probabil: Unde sunt poliţişti? Unde sunt legiile ţării?

Elementele turbulente din Lhasa fac ravagii şi nu se pot vedea, deocamdată, urmele poliţiştii chinezi. Dar multe organizaţii de presă din occident, cum este CNN, au transmis o serie de imagini şi relatări potrivit cărora Armata Populară de Eliberare înăbuşă susţinătorii independenţei Tibetului. Pe website-ul CNN apare o fotografie în care poate fi văzut un autovehicul militar şi un civil care stă în faţa acestuia. Imaginea îţi lasă impresia că maşina va trece imediat peste acea persoană, numai că, în realitate, fotografia a fost tăiată. În partea de dreaptă a acesteia putea fi observată o mulţime de oameni care aruncau cu pietre şi alte obiecte către maşina. Dacă aţi fi văzut imaginea completă aţi fi constatat că autovehicul militar era atacat, şi nu civilii.

Unele ziare din Germania au publicat o fotografie în care se arată că unii indivizi în uniformă dau cu beţe în capetele unor protestanţi. Notele care însoţeau imaginile scriau: China înăbuşă Tibetul. Dar dacă vă uitaţi cu mai multă atenţie veţi observa că cei cu beţe nu sunt în niciun caz chinezi, ci sunt poliţişti din Nepal.

Pe unele website-uri a fost transmisă o înregistrare video în care se vede cum elementele turbulente atacă un om pe motocicletă şi îl bat în cap cu pietre, acesta neputând opune rezistenţă sub nicio formă.

Toate acestea le puteţi afla pe website-ul YOU TUBE. Dacă veţi căuta folosind cuvântul „Tibet", veţi constata că a fost ataşată o înregistrare video denumită "Riot in Tibet, true face of western media" şi are aproape 10 mii de comentarii. O altă înregistrare intitulată: "Tibet was, is, and always will be a part of China", a fost vizionată de peste un milion de ori de utilizatorii de internet. Sunt convins că foarte mulţi dintre aceştia sunt oameni care respectă adevărul.

Internetul a devenit detectorul de minciuni pentru mass-media din Statele Unite. În era informaţiilor nu este atât de uşor ca organele americane de propagandă să înşele poporul american.

De fapt chiar Dalai Lama, după ce a urmărit violenţele din Lhasa, a declarat că în situaţia în care situaţia va continua în acest mod el îşi va da demisia şi doreşte să se delimiteze clar de elementele turbulente.[Suggest to a Friend]
       [Print]