Home Informatii despre Ambasada Relatii chino-romane Stiri Informatii de viza Cooperare economica Cooperare stiintifica Cultura Educatie Cunoasterea Chinei
 
   Home > Subiecte > Tibet
Un cetăţean american declară că va reveni în Lhasa
2008/03/25

Ziarul de limba chineză Xing Dao, a publicat la 20 martie o relatare realizată de corespondentul acestuia de la Beijing, arătând că un cetăţean american care a trăit personal experienţa violenţelor din Lhasa a spus că se va întoarce totuşi, luna viitoare, pentru a-şi relua lucrul în acest oraş. Iată principalele conţinuturi ale relatării:

Aeronava de pasageri CA4111 a aterizat ieri, la ora 21:53, pe aeroportul Capitala din Beijing. După circa 20 de minute un bărbat în costum de culoare gri, cu părul cărunt, însoţit de o femeie cu un sugar în braţe, împingea un cărucior de bagaje către ieşirea din terminalul rezervat curselor interne. În timp ce căuta un taxi, bărbatul a acceptat să răspundă întrebărilor reporterului. El a spus: „Sunt cetăţean american şi lucrez pentru fundaţia americană de ajutorare a săracilor. Am sosit la Lhasa acum trei săptămâni. Pe timpul desfăşurării violenţelor eram în hotel, nu am văzut personal actele de violenţă şi nici blindate pe stradă. Dar mai târziu am observat magazinele distruse prin incendiere."

El a mai spus: „Acum situaţia din Lhasa a revenit la normal. Guvernul chinez a depus mari eforturi pentru a gestiona toate urmările şi totul este sub controlul. Eu mă simt în siguranţă şi nu mă tem de orice. Sunt foarte satisfăcut de perioada petrecută în Tibet şi luna viitoare mă voi întoarce în Lhasa pentru a continua activitatea de ajutorare a săracilor."

Americanul i-a spus reporterului că femeia este soţia colegului său şi au plecat împreună din Lhasa la Beijing. El nu şi-a spus numele, dar a afirmat zâmbind că guvernul chinez se comportă foarte bine în rezolvarea violenţelor din Lhasa.[Suggest to a Friend]
       [Print]