Home Informatii despre Ambasada Relatii chino-romane Stiri Informatii de viza Cooperare economica Cooperare stiintifica Cultura Educatie Cunoasterea Chinei
 
   Home > Subiecte > Tibet
Comentariul Agenţiei de presă Xinhua despre acţiunile grupului Dalai Lama
2008/03/25

Grupul Dalai Lama subminează JO, activitate ce nu corespunde dorinţei poporului, a subliniat marţi, într-un comentariu, Agenţia de presă Xinhua.

În articol se arată că grupul Dalai Lama consideră olimpiada de la Beijing drept o oportunitate rar întâlnită pentru desfăşurarea acţiunilor în scopul „independenţei Tibetului." Anul trecut Dalai Lama a declarat în repetate rânduri că anul 2008 este foarte important, Olimpiada de la Beijing fiind, probabil, ultima şansa pentru tibetani. El a solicitat în ianuarie 2008 susţinătorilor săi să organizeze în perioada JO demonstraţii de protest şi să facă propagandă pentru „independenţa Tibetului."

Congresul Tineretului Tibetan, cea mai mare organizaţie din grupul Dalai Lama, susţine chiar realizarea „independenţei Tibetului" prin acţiuni teroriste.

În articol se subliniază că niciun stat nu consideră consideră că ideile de independenţă sunt întemeiate şi niciun guvern nu recunoaşte aşa-numitul „guvern în exil" al lui Dalai Lama.

Găzduirea JO de către Beijing un drept sfânt acordat de popoarele lumii. Grupul Dalai intenţionează să politizeze JO de la Beijing şi să conecteze problema Tibetului cu olimpiada pentru a spori influenţa internaţională a acţiunilor sale secesioniste. Acţiunile lui nu sunt înţelepte şi sunt sortite eşecului, se arată în comentariu.[Suggest to a Friend]
       [Print]