Cooperarea practică China-România în domeniul medicinei tradiționale chineze este îmbunătățită în continuare

2021-10-14 22:24

    Pentru a promova mai eficient dezvoltarea medicinei tradiționale chineze în România, pe 28 septembrie 2021, Ambasada Chinei în România a donat un lot de echipamente și materiale pentru medicina chineză instituțiilor relevante din Mioveni și Brașov, România. Jiang Sudong, Consilierul pentru Știință și Tehnologie al Ambasadei, a participat la eveniment.

 

 

    Domnul consilier Jiang Sudong a spus că medicina tradițională chineză este un tezaur al națiunii chineze și a protejat sănătatea poporului chinez de mii de ani, iar atunci când a apărut pandemia de COVID-19, medicina chineză a jucat un rol important în lupta împotriva epidemiei. Medicina tradițională chineză are o bază bună de dezvoltare în România, iar noua pandemie de COVID-19 a evidențiat importanța cooperării practice bilaterale în domeniul sănătății, inclusiv a cooperării în medicina tradițională chineză. Ambele părți așteaptă cu nerăbdare să utilizeze această donație de materiale ca o oportunitate de a promova în continuare schimburile și cooperarea dintre instituțiile celor două părți în domeniile educației medicinii chineze, diagnosticului și tratamentului clinic, pentru a spori sănătatea și bunăstarea oamenilor de care să beneficieze popoarele ambelor țări.

 

    În ultimii ani, cooperarea dintre China și România în medicina tradițională chineză a obținut rezultate fructuoase. Cu sprijinul partenerilor chinezi, Centrul de Medicină Tradițională Chineză Arad a fost pus în funcțiune, Universitatea Transilvania din Brașov oferă studii de masterat în medicina chineză, Spitalul municipal Mioveni intenționează să construiască o secția de medicină chineză, iar Universitatea din Sibiu organizează o conferință internațională de medicină chineză pentru a promova și a răspândi în mod activ cultura medicinei chineze. Aceste realizări în cooperarea în domeniul sănătății au îmbogățit cooperarea practică China-România și reprezintă o manifestare vie a construirii unei comunități de sănătate pentru omenire.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro