? Experții români au participat la Forumul internațional de cooperare de luptă împotriva COVID-19 și medicina tradițională chineză

Experții români au participat la Forumul internațional de cooperare de luptă împotriva COVID-19 și medicina tradițională chineză

2021-03-30 14:45

     La data de 30 martie 2021, s-a desfășurat Forumul internațional de cooperare de luptă împotriva COVID-19 și medicina tradițională chineză. Viceprim-ministru al Consiliului de Stat al R.P. Chineze, Sun Chunlan a susținut un discurs video.

     Sun Chunlan a subliniat că medicina chineză este o comoară a națiunii chineze. În luptă împotriva COVID-19, medicina chineză a fost profund implicată în întregul proces și, împreună cu medicina occidentală, a format un plan de diagnostic și tratament care a devenit a opta versiune de tratament cu caracteristici chinezești. A fost lansat cu succes un lot de medicamente chinezești eficiente, cum ar fi „cele trei medicamente și trei rețete”, iar eficacitatea acestora a fost testată în practică. China împărtășește fără reserve, cu toate părțile, experiența sa în prevenirea, controlul și tratamentul medicinei tradiționale chineze și este dispusă să colaboreze cu alte țări pentru a continua să aprofundeze cooperarea în teoriile de bază, eficacitatea clinică și standardele internaționale ale medicinei tradiționale chineze pentru a promova avantajele complementare, schimburile și învățare reciprocă a medicinei tradiționale și a medicinei moderne, pentru a servi mai bine sănătatea și bunăstarea omenirii.

     Tema forumului a fost „Aprofundarea schimburilor și cooperarea în medicina tradițională chineză și construirea unei comunități de sănătate umană”. Președintele Zimbabwe Emmerson Mnangagwa, Vice-Premierul Ucrainei Olha Stefanishyna și alți oficiali guvernamentali, reprezentanți din 28 de țări și regiuni, precum și experți ai Organizației Mondiale a Sănătății au avut schimburi aprofundate în cadrul forumului în format video.

     La forum au participat oficiali și experți din cadrul consiliului județean Arad, Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și de asemenea din cadrul altor departamente și instituții. Dna Angela Tudor, președintele Societății Române de Medicină Tradițională Chineză, a susținut un discurs.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro