Camera de comerț (regională) din Hong Kong, China donează măști comunității de afaceri din România

2020-07-09 15:19

Recent, Ambasada Chinei din România a predat măștile de protecție donate de Camera de Comerț (regională) din Hong Kong, China comunității de afaceri din România și organizațiilor de prietenie. Ambasadorul Jiang Yu și-a exprimat solidaritatea și sprijinul pentru partea română printr-o serie de convorbirii telefonice cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie România - China, dl Nicolae Vasilescu, Vicepreședintele Casei Româno-Chineze și fost Ambasador în China, Ioan Donca, Secretar general al Asociației Române de prietenie cu R.P.Chineză, dl Gheorghe Popescu, Președintele Asociației ChinaRo, dna Alexandra Voica, Președintele Camerei de Diplomație Comercială, dl Nasty Vlădoiu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a județului Prahova, dl Aurelian Gogulescu și Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Dâmbovița, dl Valentin Calcan și alți reprezentanți ai organizațiilor vizate.

Ambasadorul Jiang a spus că poporul chinez și cel român sunt buni prieteni și parteneri care se ajută reciproc. Camera de comerț (regională) din Hong Kong, China s-a angajat activ să promoveze dezvoltarea relațiilor chino-române și a urmărit cu mare atenție evoluția epidemiei din România. A solicitat The Bank of East Asia (China) Co., Ltd., Ernst & Young (China) Enterprise Consulting Co., Ltd. și alți membri corporativi să coopereze cu Shenzhen Fanzhu Technology Devlopment Limited Company, și să doneze măștile de protecție prietenilor din comunitatea de afaceri din România pentru a sprijini activitatea anti-epidemică a României și pentru a-și exprima sentimentele de prietenie față de poporul român. Partea chineză dorește ca România să depășească cât mai curând posibil epidemia și să reia dezvoltarea economică și socială, depunându-se speranța de a continua să consolideze legăturile cu comunitatea de afaceri românească și organizațiile de prietenie, pentru aprofundarea în continuare a prieteniei bilaterale, extinderea cooperării și obținerea rezultatelor cu câștigurile mutuale.

Ambasadorul Jiang a subliniat că, indiferent dacă este vorbă de a preveni răspândirea virusului sau a rezista recesiunii economice globale, avem nevoie de solidaritatea și cooperarea din partea comunității internaționale și de susținerea la multilateralism și construirea comunității umane cu un destin comun. China apelează la cooperarea internațională în domeniul apărării și controlului comun pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate publică globală, de care să beneficieze întreaga omenire, construirea unui sistem extrem de eficient și durabil, pentru a face față împreună provocărilor epidemiei și a construi o lume mai prosperă și mai frumoasă.

Ambasadorul Jiang a spus că impactul epidemiei asupra economiei Chinei este pe termen scurt și temporar, iar tendința economiei Chinei de dezvoltare într-o direcție bună nu s-a schimbat. Guvernul chinez a promovat activ, într-un mod ordonat și eficient, reluarea activităților industriale și comerciale, iar economia chineză în ansamblu și-a revenit relativ repede. În prezent, rata de reluare a activității IMM-urilor chineze a depășit 90%. China are capacitatea și forța, încrederea și determinarea de a promova în continuare dezvoltarea stabilă, sănătoasă și durabilă a economiei chineze. China se angajează să mențină fluxul stabil al lanțurilor internaționale industriale și de aprovizionare, extinzând în mod sigur reforma și deschiderea, extinzând activ importurile și investițiile către exterior, contribuind astfel și mai mult la combaterea în comun a epidemiei și la stabilizarea economiei mondiale din partea tuturor țărilor.

Ambasadorul Jiang a subliniat că epidemia a schimbat modul de cooperare economică și comercială, dar nu a slăbit disponibilitatea întreprinderilor chineze și române de a realiza o cooperare pragmatică. Cele două părți dispun de un spațiu extins de cooperare în domeniul producției de automobile, textile, produse agricole, infrastructură de transport etc. Ar trebui să ne concentrăm pe relațiile de termen lung, să planificăm viitorul, să profităm de oportunitate, să folosim la maxim inițiativa „Belt and Road”, strategia de interconectare eurasiatică și platforma de cooperare China-Țările din Europa Centrală și de Est, să valorificăm rolul de impulsionare al Târgului Internațional de Import din China, să explorăm pe deplin potențialul cooperării și să ajutăm companiile de ambele părți să realizeze propria dezvoltare într-o cooperare deschisă, incluzivă, reciproc avantajoasă și cu câștigurile mutuale, promovând rezultatele cooperării pragmatice bilaterale pentru beneficiul celor două popoare.

Liderii comunității de afaceri românești și ai organizațiilor de prietenie au mulțumit Camerei de Comerț (regionale) din Hong Kong, China pentru asistența materială, spunând că cele două popoare se bucură de sentimente profunde și de tradiția neschimbată de a se ajuta reciproc în momentele de dificultate. China este cel mai important partener al României în Asia, realizările celor două părți în domeniul economic și comercial au inspirat tot mai multe întreprinderi românești să participe la cooperarea pragmatică bilaterală, iar fundamentul cooperării economice și comerciale bilaterale a devenit mai solid. România se bucură de avantaje deosebite privind poziția geografică și calitatea forței de muncă, iar rata de creștere economică din ultimii ani a fost printre cele mai ridicate din UE. Se speră că mai multe întreprinderi chineze vor investi în România și vor promova dezvoltarea mai rapidă și mai bună a relațiilor economice și comerciale bilaterale.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro