Ambasadorul Jiang Yu a participat la Conferința video China-România privind schimburi de experiență acumulată în lupta împotriva epidimiei de COVID-19

2020-04-18 01:17

La data de 16 aprilie, cu sprijinul Biroului de Afaceri Externe și al Comisiei municipale de sănătate din Shanghai, și cu asistența tehnică a companiei Huawei, Ambasada Chinei în România a organizat cu succes „Conferința video China-România privind schimburi de experiență acumulată în lupta împotriva epidimiei de COVID-19". La conferința a participat Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, Consilierul Ambasadei, dna Zhao Li, Directorul adjunct al Biroului pentru Afaceri Externe din Shanghai, dl Liu Guangyong, Secretari de Stat ai Ministerului Sănătății al României, dl Romică-Andrei Baciu și dl Horațiu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Maramureș, dl Gabriel Valer Zetea, Primarul municipiului Baia Mare, dl Cătălin Cherecheș, Preşedintele filialei Maramureş a Camerei de Comerţ şi Industrie România - China, dl Florin Bancoș, alături de peste o sută de experți și medici din 33 de spitale și centre de cercetare din 16 localități.

   

Directorul Departamentului medical al Centrului clinic de sănătate publică din Shanghai, dl Shen Yinzhong și Directorul departamentului de medicină pentru îngrijire critică din cadrul spitalului Tongji, afiliat la Universitatea Tongji, dl Qiu Zhongmin, au fost invitați să își împărtășească experiențele. Directorul Shen Yinzhong a prezentat o scurtă introducere asupra situației epidemice COVID-19 din Shanghai și a principalelor sale măsuri de prevenire și control și respectiv, dl Qiu Zhongmin, a relatat despre metodele de detectare și standardele de diagnostic, selecția medicamentelor, metodele de tratament pentru pacienții speciali, precauțiile pentru terapie intensivă, prevenirea planului de tratament de dezvoltare ușoară până la severă și severă până la critică, standardul de externare a pacientului și urmărirea monitorizării, prevenirea în rândul personalul medical și alte aspecte și au răspuns întrebărilor medicilor români din prima linie de luptă. În cele aproximativ 3 ore, experții din cele două țări au interacționat frecvent, cu o acoperire largă, au făcut schimb de o cantitate mare de informații și un profesionalism puternic, ceea ce a creat o conectare precisă și schimburi aprofundate de experiență anti-epidemică între cele două țări.

   

Ambasadorul Jiang Yu a adus un omagiu experților, medicilor și reprezentanților guvernamentali participanți și și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul și asistența oferite de Biroul pentru Afaceri Externe din Shanghai, Comisia municipală de sănătate și compania Huawei. Ea a menționat, că poporul chinez este solidar cu poporul român și speră că prin conferința video care a avut loc, vor putea împărtăși personalului medical român experiența și practicile din China în lupta împotriva epidemiei și să își exprime sprijinul pentru guvernul și poporul român. În fața epidemiei, toate țările ar trebui să colaboreze în solidaritate și cooperare, suntem siguri că România are capacitatea de a depăși epidemia cât mai curând posibil.

Director adjunct al Biroului de Afaceri Externe din Shanghai, dl Liu Guangyong, și-a exprimat speranța că împărtășirea experienței experților din Shanghai ar fi de ajutor experților români și speră că acesta va fi un început pentru a consolida schimburile și cooperarea mai largă dintre Shanghai și localitățile din România.

   

Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății al Români, dl Horațiu Moldovan a mulțumit din suflet părții chineze. El a spus că, după cum știe toată lumea, sistemul chinez de îngrijire a sănătății a fost menit să pună în aplicare măsuri eficiente pentru a stopa răspândirea virusului și de asemenea, pentru a controla evoluția pandemia. Acest eveniment a generat o sumă considerabilă de experiențe de management medical, atât în ce privește tratamentul pacienților, cat și în ceea ce privește multe probleme legate de sistemul de îngrijire a pacientilor. Partea română apreciază foarte mult împărtășirea activă a Chinei de experiență profesională și de planuri eficiente prin intermediul conferințelor video, depunând speranța de a consolida învățarea reciprocă pe baza acestor schimburi și de a coopera cu partea chineză pentru a rezolva împreună problema epidemiei.

Epidemia poate bloca întâlnirile dintre oameni, dar nu poate bloca prietenia dintre popoarele noastre. Ajutor reciproc reprezintă o strălucire a civilizației, iar numai prin cooperarea și solidaritatea putem să facem față crizei. Suntem convinș că, atât timp cât comunitatea internațională va ajunge un consens și va da dovadă de eforturi concertate și va lucra împreună, zorii victoriei în lupta globală anti-epidemică nu vor fi departe.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro