Conferința video cu privire la prevenirea și controlul epidemiei COVID-19 a avut loc cu succes între orașul Jinhua, provincia Zhejiang, China și orașul Mioveni, județul Argeș, România

2020-04-16 22:30

La data de 14 aprilie, sub coordonarea Ambasadei Chinei în România, peste 30 de experți și personal medical de prima linie din orașul Jinhua, provincia Zhejiang și orașul Mioveni, provincia Argeș, România au participat la conferința video cu privire la prevenirea și controlul epidemiei COVID-19. La ședință au participat Secretarul general adjunct al guvernului municipal Jinhua, Ye Shunqing, directorul Biroului Afaceri Externe Zhong Shijie, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu și directorul executiv al Direcției de Asistență Socială din Mioveni, Lupu Marius-Marin.

   

Experții chinezi au oferit o introducere cuprinzătoare asupra celei mai recente dezvoltări a situației epidemice din China și au împărtășit experiență valoroasă acumulată în procesul de prevenire și control al epidemiilor și tratamentul pacienților. Partea română a mulțumit Chinei pentru asistența valoroasă în domeniul prevenirii și controlului epidemiei într-un moment critic pentru România și și-a exprimat aprecierea pentru măsurile puternice de prevenire și control luate de China și pentru rezultatele pozitive obținute. Experții din cele două părți au avut, de asemenea, schimburi aprofundate cu privire la diagnostic, screening și tratament clinic și și-au exprimat dorința de a continua să consolideze cooperarea tehnică, să împărtășească experiența în timp util și să lucreze împreună pentru a face față COVID-19.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro