La mii de kilometri distanță, dar cu gândul aproape
Orașul Suzhou a primit materiale de prevenire a epidemiei donate de județul Tulcea, România

2020-02-29 14:50

În dimineața zilei de 26 februarie 2020, un total de 9.850 de măști chirurgicale, donate de județul Tulcea din România, Tulcea fiind și oraș înfrățit cu orașul Suzhou, au ajuns la Suzhou și au fost predate imediat societății municipale a Crucii Roșii. Acesta este primul lot de materiale anti-epidemice primite de Suzhou care au fost trimise de orașele înfrățite internaționale.

"Deși sunt la mii de kilometri distanță, Suzhou și Tulcea sunt strâns legate. China se confruntă în prezent cu impactul focarului noii pneumonii de coronavirus și sperăm că orașul Suzhou va trece cu bine peste aceste dificultăți." La începutul lunii februarie, dl Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea și cetățean de onoare al orașului Suzhou, a trimis o scrisoare de condoleanțe dl Li Yaping, Secretar adjunct al Comitetului municipal de partid din Suzhou și primarul al orașului și a spus că va dona măști medicale pentru a susține răspunsul orașului Suzhou la epidemie. De atunci, autoritățile județului Tulcea, Ambasada Chinei în România, precum și departamente și unități cum ar fi Departamentul de Afaceri Externe Municipal Suzhou, Crucea Roșie și Filiala Suzhou Sinotrans, au cooperat îndeaproape în procesul de transport și debarcare a materialelor, pentru construirea cât mai rapidă a unui "coridor verde" pentru acordarea de ajutor. Cele 9.850 de măști medicale donate de județul Tulcea au fost transportate gratuit de compania aeriana Qatar Airways, livrarea a început pe 21 februarie și a ajuns în Sushou pe data de 26. Întregul proces a durat doar 5 zile. Al doilea lot de peste 25.000 de măști chirurgicale va ajunge în Suzhou săptămâna aceasta.

De când Suzhou și Tulcea au devenit orașe înfrățite în 1995, acestea au realizat schimburi aprofundate în domeniile culturii, medicinei traționale chineze, agriculturii și tineretului și au obținut rezultate fructuoase. În calitate de reprezentant al schimburilor prietenoase și al cooperării dintre cele două orașe, domnul Teodorescu, Președintele CJ Tulcea, a primit titlul de „Cetățean de onoare al orașului Suzhou" în septembrie 2017.

(Sursă foto: Biroul de afaceri externe al guvernului municipal din Suzhou)

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro