Delegația din Ningxia a vizitat România

2019-12-19 00:31

Membrul Comitetului Permanent al Regiunii Autonome Ningxia și Secretar al comitetului municipal Guyuan al PCC, dl Zhang Zhu a condus o delegație în România. În timpul vizitei, delegația a vizitat județele Harghita și Ilfov și s-a întâlnit cu Președintele CJ Harghita, Csaba Borboly și cu Directorul executiv al Consiliului de Management al Proiectelor de Dezvoltare din Ilfov, Remus Trandafir, unde și-au făcut o idee detaliată a dezvoltării economice și a comerțului exterior din cele două județe, de asemenea, au făcut schimb de opinii cu privire la întărirea construcției orașelor înfrățite, a cooperării agricole și promovării investițiilor de către întreprinderile chinezești pentru plantarea și prelucrarea amidonului în România. Delegația a mai vizitat și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și a purtat discuții în profunzime cu conducerea universității privind schimbul de tehnologie agricolă și zootehnică, protecția mediului agroecologic, cercetarea și dezvoltarea comună a universităților și a inspectat Parcul Științific și Tehnologic pentru Agricultură sino-român finalizat în luna mai a acestui an cu sprijinul guvernului chinez.

La data de 15 decembrie, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu a efectuat schimburi de opinii cu delegația în cadrul ambasadei pentru promovarea cooperării agricole chino-românești și a schimburilor locale. Consilierul pentru Știință și Tehnologie al Ambasadei Chinei, Zhang Jian a participat la întâlnire.

Regiunea autonomă Ningxia și județul Harghita au stabilit oficial o relație de prietenie regională în noiembrie 2005, iar județul Ilfov a semnat un memorandum pentru a stabili o relație regională amicală în septembrie 2016.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro