Jia Gaojian, Vicepreședinte al Institutului de Cercetare a Istoriei și Arhivelor de Partid pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez, a condus o delegație pentru a vizita România

2019-07-25 02:40

În perioada 14-16 iulie 2019, la invitația Institutului de Economie Mondială al Academiei Române de Științe, dl Jia Gaojian, Vicepreședinte al Institutului de Cercetare a Istoriei și Arhivelor de Partid pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez, a condus o delegație pentru a vizita România.

În timpul vizitei, domnul vicepreședinte Jia Gaojian a participat la masa rotundă organizată de Institutul Național de Cercetare Economică a Academiei Române de Științe și a ținut un discurs cu privire la promovarea construcției unei comunități umane cu destin comun și a avut schimburi aprofundate de opinii cu Academicianul Gheorghe Zaman, Academicianul Cătălin Zamfir şi alţi experţi. Vicepreședintele Jia Gaojian a prezentat Academiei Române de Științe volumul lui Xi Jinping întitulat "Despre promovarea construirii unei comunități umane cu destin comun", ediţia în limba engleză. Vicepreşedintele Jia s-a întâlnit, de asemenea, cu președintele Fundației Europene Titulescu, fostul prim-ministru Adrian Năstase, cu secretarul executiv al relațiilor externe ale Partidului Social Democrat din România și fostul europarlamentar Victor Boştinaru, cu Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, dl Florin Iordache, efectuând schimb de opinii privind interesele de interes comun. Domnul Zhao Lei, Consilier din cadrul Ambasadei Chinei în România a participat la activitățile sus-menţionate.

În aceeași perioadă, Vicepreședintele Jia Gaojian împreună cu delegaţia au efectuat schimburi de idei şi cu dl Tu Jiang, însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro