Districtul Chaoyang din Beijing și Sectorul 1din București au semnat o scrisoare de intenție pentru a stabili relații de înfrățire

2019-07-18 17:10

La 16 iulie 2019, Secretarul general adjunct al Guvernului local din Beijing, dl Wang Wenjie, a efectuat o vizită în România în fruntea unei delegații și a purtat discuții amiabile cu dl Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 din București, cele două părți au făcut schimb de opinii privind schimburile și cooperarea dintre Sectorul 1 din Bucureşti şi Districtul Chaoyang din Beijing. La eveniment a participat și dl Tu Jiang, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Chinei în România.

Secretarul general adjunct, dl Wang Wenjie, și-a exprimat recunoștința față de primirea caldă a autorităţilor Sectorului 1. El a revizuit istoria schimburilor prietenoase dintre Beijing și București, a prezentat dezvoltarea economică și socială a Beijingului și și-a exprimat dorința de a consolida schimburile interumane și de experiență în domeniul guvernării urbane, și dorinţa de a sprijini cooperarea dintre cele două orașe și localităţi componente.

Reprezentantul Districtului Chaoyang a prezentat pe scurt dezvoltarea economică și socială a Districtului Chaoyang și a spus că cele două localități au primit un sprijin puternic din partea Municipiului Beijing și a Ambasadei Chinei în România și sunt dispuși să lucreze împreună pentru a coopera activ în cadrul inițiativei "Belt and Road", iar în cadrul înfrățirii „Beijing-București” să promoveze schimburile și cooperarea în domeniile economiei, comerțului, educației și construcțiilor urbane din cele două localități, consolidând astfel prietenia dintre cele două părți.

Primarul Tudorache a apreciat dezvoltarea economică și socială a Beijingului și a Districtului Chaoyang și speră că cele două localități ar putea consolida cooperarea în domeniul economiei, al comerțului, al umanității și al construcțiilor urbane în viitor. În același timp, întreprinderile din Districtul Chaoyang sunt binevenite să investească în România pentru a promova dezvoltarea economică și socială regională.

După discuții, reprezentanţii celor două localități au semnat o scrisoare de intenție pentru a stabili relații de înfrățire între cele două sectoare, precizând că vor consolida schimburi reciproce de personal și vor efectua schimburi de experiență în domeniile economiei, culturii sociale, turismului, dezvoltării urbane și a salubrității mediului.

Semnarea scrisorii de intenție pentru stabilirea unor relații de înfrățire între cele două părți nu numai că a lărgit canalele de schimburi amiabile cu Districtul Chaoyang, dar și a optimizat structura canalelor internaționale de schimb de prietenie în sectorul Chaoyang, fapt care va promova în mare măsură schimburile pragmatice și cooperarea dintre cele două localități.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro