Viceguvernator al provinciei Gansu, dl He Wei, a vizitat România

2019-04-01 02:16

În perioada 25-27 martie, viceguvernator al provinciei Gansu dl He Wei, în frundea unei delegații, a făcut o vizită în România pentru a participa la cea de-a 15-a aniversare a rețaiilor de înfrățire dintre provincia Gansu și județul Alba.

În cadrul evenimentului, viceguvernator He Wei a prezentat statutul de dezvoltare pe plan local și deschiderea către exterior a provinciei Gansu și a explicat asemănările și complementaritățile dintre cele două locuri din punct de vedere al istoriei, culturii, dezvoltării industriale și dotării cu resurse. El și-a exprimat disponibilitatea de a realiza o cooperare pragmatică cu România în domeniile turismului, medicinei chinezești, procesării alimentelor și dezvoltării minerale. Președintele Consiliului Județean Alba, dl. Ion Dumitrel, a salutat vizita delegației chineze și a vorbit despre rezultatele cooperării celor două provincii și și-a exprimat dorința de a aprofunda schimburile și cooperarea dintre cele două părți, de a scrie împreună un nou capitol în relațiile de înfrățire pe baza de cooperare și câștigi mutuale.

În data de 25 martie, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, dna Jiang Yu, a făcut un schimb de opinii cu viceguvernator He Wei la Ambasada Chinei cu privire la schimburile și cooperarea dintre China și România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro