Home Informatii despre Ambasada Relatii chino-romane Stiri Informatii de viza Cooperare economica Cooperare stiintifica Cultura Educatie Cunoasterea Chinei
 
   Home > Stiri
Conferinţa ONU de la Copenhaga consacrată schimbărilor climatului
2009/12/10

Luni şi-a deschis lucrările la Copenhaga, Danemarca, cea de-a 15-a Reuniune a statelor semnatare ale Convenţiei-cadru a ONU privind schimbările climatice şi cea de-a 5-a reuniune a statelor semnatare ale Protocolului de la Kyoto.

În discursul său ţinut la ceremonia de deschidere, premierul danez, Lars Løkke Rasmussen, a arătat că devine tot mai serioasă problema încălzirii climatului, care a influenţat toate ţările. El şi-a exprimat speranţa ca toţi participanţii să poată pune deoparte divergenţele, să transforme voinţa politică în activităţi comune şi să realizeze un acord eficient şi practicabil privind schimbările climatice, ce poate fi acceptat de diferitele părţi.

Secretarul executiv al Convenţiei pentru Climă a ONU, Yvo De Boer, a declarat în alocuţiunea sa că acum este momentul pentru o cooperare strânsă. El a solicitat părţile interesate să profite de rezultatele deja obţinute şi să le transforme în acţiuni efective.

La această conferinţă, cu o durată de 12 zile, participă delegaţiile guvernamentale din 192 de ţări şi regiuni ale lumii. Participanţii vor discuta problemele privind contracararea schimbărilor climatice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi acordarea de ajutoare financiare şi tehnice ţărilor în curs de dezvoltare.[Suggest to a Friend]
       [Print]