Home Informatii despre Ambasada Relatii chino-romane Stiri Informatii de viza Cooperare economica Cooperare stiintifica Cultura Educatie Cunoasterea Chinei
 
   Home > Stiri
China se pronunţă pentru soluţionarea prin dialog a problemei nucleare nord-coreene
2006/10/15

(de la www.cri.com.cn) Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Liu Jianchao, a declarat duminică, la Beijing, că ţara sa se opune cu fermitate testelor nucleare desfăşurate de către Coreea de Nord şi proliferării nucleare şi se pronunţă pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, rezolvarea prin dialog a problemei nucleare nord-coreene şi menţinerea păcii şi stabilităţii din Asia de Nord-Est.
Responsabilul chinez a afirmat că ţara noastră a participat la dezbaterile rezoluţiei 1718 privind testele nucleare efectuate de Coreea de Nord. China consideră că acţiunile Consiliului de Securitate al ONU trebuie să reprezinte poziţia fermă a comunităţii internaţionale şi totodată să creeze condiţii favorabile rezolvării problemei nord-coreene prin negocieri. China cere părţilor implicate să dea dovadă de reţinere şi să aibă o atitudine serioasă şi responsabilă, pentru reluarea rapidă a convorbirilor în şase.


[Suggest to a Friend]
       [Print]