"Noaptea de Muzică din București– concertul de muzică chino-român" a avut loc în România

2019/06/17

În seara de 12 iunie, Conservatorul Central de Muzică din China și Universitatea Națională de Muzică din București au susținut împreună în România, "Noaptea de Muzică din București - concert de muzică chino-român" pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre China și România. Consilierul cultural al Ambasadei Chinei în România, dna Zhao Li, a fost invitată să participe la eveniment și a urmărit spectacolul împreună cu rectorul Universității Naționale de Muzică din București, prof.univ.dr. Diana Asinefta Moș, precum și cu profesorii și studenții universității.

   

Studenții de la Universitatea Națională de Muzică București au prezentat muzică națională "Rapsodia Moldovei" și "Sonata nr. 3 a lui George Enescu". Grupul muzical alcătuit din profesorii Conservatorului Central de Muzică din China a reunit muzica populară chineză cu cea română prezentând piesele "Ploaia lovind frunzele de banane", "Poezie în două părți", "Rapsodia Țiganilor" îmbinate cu abilitățile superbe ale cimpoiului, pipa, erhu, vioară și pian. Repertoriul cântecelor este redat în mod incisiv, viu și interesant. Concertul a fost finalizat cu o melodie de "Dans folcloric românesc" din partea artiștilor chinezi. La sfârșitul spectacolului, Dna rector Moș a exclamat cu entuziasm că artiștii chinezi sunt considerați artiști de clasă mondială. Fuziunea instrumentelor naționale chineze și a instrumentelor clasice occidentale oferă muzicii un nou parfum care devine îmbătător. Sper ca mai mulți ascultători români să aibă ocazia să experimenteze aceste minunate melodii.

Grupul de artiști din cadrul Conservatorului Central de Muzică din China a vizitat România pentru a întări schimburile și cooperarea în domeniul muzicii și pentru a spori prietenia dintre poporul chinez și cel român.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro