Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu „China Season" a început în format Online

2021-08-25 09:00

 

  La data de 20 august 2021, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a început în vâltoarea căldurii de vară. Anul acesta, Ambasada Chinei în România în cooperare cu Festivalul de Teatru de la Sibiu a continuat lansarea tematică online „China Season”, aducând fermecătorul stil chinezesc la acest important eveniment internațional de artă, care se clasează printre „cele trei mari festivaluri europene de teatru”.

 

 

  „China Season” din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu din acest an, difuzat online, include spectacole online precum drama clasică de dans „Fen Mo” de la Beijing Dance Academy, drama „Îmblânzirea scorpiei” de la Central Academy of Drama și drama de dans modern „Pastorala” a Teatrului Song and Dance din Guangdong. Numeroși experți și erudiți de la Festivalul Internațional de Artă din Shanghai, Asociația Chinei pentru Industria Performanței, Institutul Chinez de Operă, Festivalul de Arte din Hong Kong etc. vor participa, de asemenea online, la Platforma Internațională de Doctorat a Festivalului de drama, prezentând activități tematice, cum ar fi arta spectacolului și forumurile tematice de artă. „China Season”, realizat cu multă atenție, se concentrează pe prezentarea farmecului culturii chineze și promovarea înțelegerii reciproce dintre oameni, acesta va deschide pentru publicul român și din întreaga lume o călătorie de vis către arta chineză.

 

 

  Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc online și offline în perioada 20-29 august, cu tema „Construim speranța împreună”. Programul cuprinde o mulțime de spectacole minunate, cu peste 600 de evenimente offline și peste 100 de spectacole online din 38 de țări participante.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro