Cântărețul român Wei Hua (Mugur Petru Ciubancan) a participat la Săptămâna Artei dedicată tinerilor din Europa Centrală și de Est care s-a desfășurat în China, 2021 (Beilun, Ningbo)

2021-06-25 17:00

  În această perioadă la Ningbo a avut loc și ce-a de-a doua expoziție China-CEEC, iar în seara de 8 iunie 2021, la Beilun Ningbo din China a fost deschisă grandios Săptămâna de Artă a tinerilor din Europa Centrală și de Est. Tineri artiști din China, România, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria și alte țări din Europa Centrală și de Est au prezentat împreună un festin internațional audio-vizual. Cântărețul român și reprezentantul pentru schimbul cultural chino-român Wei Hua (Mugur Petru Ciubancan), a cântat pentru ceremonia de deschidere, în limba chineză, piesa „Suntem o familie".

 

 

  „Suntem o familie" este un cântec de bunăstare publică lansat în comun de muzicianul chinez Nan Tian și Wei Hua cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România în 2009. Punctul culminant al piesei „Bun venit în China, noi iubim România" exprimă lauda creatorilor față de prietenia dintre China și România, în care se cântă despre schimburile culturale dintre Est și Vest, iar lumea întreagă reprezintă o familie.

 

  De când a venit în China în 2001, Wei Hua a depus un efort enorm pentru a prezenta cultura celor două țări poporului chinez și celui român, ceea ce a sporit schimburile și cooperarea dintre cercurile culturale și artistice ale celor două țări. Într-un interviu într-o chineză fluentă, el a menționat că China interacționează frecvent cu țările din Europa Centrală și de Est și speră că activități de schimb precum Săptămâna de Artă a tinerilor se vor desfășura nu numai în China, ci și în România și în alte țări din Europa Centrală și de Est, astfel încât mai mulți oameni să poată înțelege China și cultura orientală.

 

 

  Această Săptămână de Artă a fost organizata de Biroul Municipal de Cultură, Radio, Film și Turism din Ningbo și Guvernul popular al regiunii Beilun, Ningbo, este de asemenea, una dintre activitățile importante ale celui de-al treilea festival cultural pentru tineret din Beilun. Tema Săptămânii Artei este „De la Est la Est", ceea ce înseamnă „De la Est spre Europa Centrală și de Est", care își propune să reunească tinerii din China și țările din Europa Centrală și de Est prin farmecul culturii, să construiască o punte de comunicare între Asia și Europa prin intermediul artei și să creeze o atmosferă culturală benefică pentru promovarea unei cooperări strânse între China și țările din Europa Centrală și de Est. Săptămâna Artei continuă să fie una minunată, plină cu seri de creație internațională, expoziții de schimburi tipografice contemporane, tabără de formare și schimb de tineri din țările din ECE și multe alte activități care vor continua să se desfășoare în perioada 8-25 iunie.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro