Expoziția de fotografie „China frumoasă" a fost deschisă în județul Argeș, România

2021-06-10 09:00

 

    La data de 4 iunie 2021, în cadrul Centrului de Cultură și Arte „George Topîrceanu" de la Curtea de Argeș, România, a avut loc vernisajul Expoziției de fotografie "Omul, natura și armonia – China frumoasă" organizată în comun de Ambasada Chinei în România, Asociația China-Ro și Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu".

 

 

    Primarul orașului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, Vice-primarul orașului, Ștefan Dumitrache, cunoscutul sinolog și fost director al Institutului Cultural Român de la Beijing, Constantin Lupeanu, membrul Academiei Române, Gheorghe Păun, Directorul Centrului de Cultură și Arte "George Topîrceanu", Silviu Gherman, Secretarul General al Asociației China-Ro, Marius Lupu, alături de reprezentanții instituțiilor de învățământ din Argeș și elevi din cadrul gimnaziilor și liceelor din România au participat la eveniment și au admirat expoziția. Ambasada Chinei în România a emis în special un videoclip pentru a felicita deschiderea expoziției.

 

 

    Această expoziție a selectat 79 de lucrări de fotografie, prezentând diferite regiuni din China, diverse stiluri de clădiri, peisaje naturale cu munți și râuri, care reflectă coexistența armonioasă dintre om și natură. Toate acestea arată contribuția pozitivă a poporului chinez la construirea unei Chine frumoase, la crearea unui mediu și unui anturaj de viață bun, contribuind astfel la securitatea ecologică globală.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro