Jocurile Olimpice de iarnă (3): proiectele Olimpiadei de iarnă de la Beijing și realizările reprezentative ale Chinei

2021-05-19 09:00

  Ambasada Chinei în România continuă să te însoțească la Jocurile Olimpice de iarnă. Să lucrăm împreună pentru a susține Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 și sportivii chinezi!

1. Proiectele Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă de la Beijing

1 Pictograme sportive pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă de la Beijing (picture)

 

  Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se vor deschide pe 4 februarie 2022, cu 7 evenimente majore, 15 sub-evenimente și 109 evenimente minore. Sub-evenimentele includ patinaj de viteză pe pistă scurtă, patinaj de viteză, patinaj artistic, hochei pe gheață, curling, snowmobile, snowmobile cu cadru din oțel, sanie, biatlon, biatlon nordic, sărituri cu schiurile, freestyle schi, schi alpin, schi fond, snowboard.

2 Jocurile Olimpice de iarnă - Patinaj de viteză pe pistă scurtă (picture)

 

  Jocurile paralimpice de iarnă de la Beijing vor avea 6 evenimente majore, inclusiv biatlonul paralimpic, curlingul pentru scaunul cu rotile, hocheiul pe gheață paralimpic, schiul alpin paralimpic, schiul de fond paralelimpic și snowboardul paralimpic.

3 Jocuri paralimpice de iarnă-Para-hochei pe gheață (picture)

 

2. Rezultate reprezentative ale sporturilor de iarnă din China

  Ye Qiaobo: La Jocurile Olimpice de Iarnă din Albertville 1992, Ye Qiaobo a câștigat medaliile de argint la patinajul de viteză feminin 1000 m și 500 m. Acestea au fost primele medalii câștigate de delegația chineză la Jocurile Olimpice de iarnă.

4 Ye Qiaobo (picture)

 

  Yang Yang: La Jocurile Olimpice de Iarnă Salt Lake City din 2002, Yang Yang a câștigat medaliile de aur la 500 m și 1000 m de patinaj de viteză pe pistă scurtă, devenind primul sportiv chinez care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă.

5 Yang Yang (picture)

 

  Han Xiaopeng: La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino 2006, Han Xiaopeng a câștigat medalia de aur la schiul liber masculin, prima medalie de aur a delegației chineze a Jocurilor Olimpice de iarnă în sporturile de zăpadă.

6 Han Xiaopeng (picture)

 

  Wu Dajing: La Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018, Wu Dajing a câștigat medalia de aur la 500 m Patinaj de viteză pe pistă scurtă.

7 Wu Dajing (picture)

 

  Echipa Chinei de curling pentru scaune cu rotile: La Jocurile Paralimpice de Iarnă din 2018 din Pyeongchang, Coreea de Sud, echipa chineză de curling pentru scaunul cu rotile a câștigat campionatul. Aceasta este prima medalie a Chinei și medalia de aur de la participarea la Jocurile Paralimpice de Iarnă.

8 Echipa Chinei de curling pentru scaune cu rotile (picture)

 

  (Sursa: Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing)

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro