Ambasadorul Jiang Yu a participat la conferința de presă dedicată celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

2019-05-24 23:46

La data de 23 mai 2019, la București, a avut loc conferința de presă dedicată celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, România. La invitația președintelui Comitetului de Organizare al Festivalului de Teatru de la Sibiu, dl Constantin Chiriac, la eveniment au participat și au susținut discursuri: Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, Ambasadori și reprezentanți din Germania, Franța, Rusia, Belgia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite. Reprezentanții mass-media din România au participat la conferința de presă.

   

La conferința de presă, ambasadorul Jiang Yu și-a exprimat mai întâi de toate, recunoștința față de președintele Festivalului de Teatru și de echipa sa, pentru munca excelentă de promovare a schimburilor și cooperării culturale chino-române și a spus că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a menținut schimburile și cooperările strânse cu instituțiile culturale oficiale și folclorice din China de mulți ani și performanța anuală a grupului a fost una continuă, având o contribuție remarcabilă la înțelegerea și prietenia dintre cele două popoare.

Ambasadorul Jiang a prezentat în discursul său că, pentru a sărbători aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România, Ambasada Chinei în România și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu vor coopera îndeaproape și vor organiza un minunat "China Season" în cadrul festivalului de anul acesta. "China Season" este împărțit în două părți: spectacolul de performanță și spectacolul de lumini. Spectacolul de performanță include opera din Sichuan "Li Yaxian", opera experimentală din Beijing "Idiotul", dansul modern "Viața și Dansul" și multe alte prestații minunate. Spectacolul de lumini Zigong din China reprezintă cea mai mare expoziție de lumini din Europa Centrală și de Est și va fi organizat la cel mai mare muzeu în aer liber din România, muzeul ASTRA, care va fi îmbrăcat în straie colorate de lumini. La ceremonia de deschidere a spectacolului de lumini, va fi invitată și o delegație de bucătari din Changzhou, China, să prezinte preparate deosebite și specialități chinezești. Ambasadorul Jiang Yu a spus că speră ca "China Season" să adauge un peisaj frumos în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și să aducă o nouă experiență publicului.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost fondat în 1994 și a evoluat de-a lungul anilor fiind cunoscut astăzi drept unul dintre cele trei mari festivaluri de teatru europene, alături de Festivalul francez de teatru Avignon și Festivalul britanic de teatru de la Edinburgh. Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc între 14 și 23 iunie 2019, pentru o perioadă de 10 zile. Artiști din peste 70 de țări și regiuni, inclusiv China, România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Israel, Franța, Japonia etc. vor găzdui peste 500 de teatre, dansuri, acrobații, opere, muzică, simpozioane, expoziții etc. Se așteaptă ca diverse forme de activități culturale să atragă aproximativ 70.000 de vizitatori pe zi.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro