Expoziția de artă fotografică „Miracolul Chinez-Noua Eră", desfășurată în județul Maramureș, România

2020/02/05

Cu ocazia Festivalului Primăverii, Camera de Comerț și Industrie România-China, filiala din judeţul Maramureş, cu sprijinul Ambasadei Chinei în România și cu fotograful Tudorel Ilie au organizat, la data de 23 ianuarie, o expoziție de artă fotografică „Miracolul Chinez-Noua Eră”. La eveniment au participat reprezentanți ai Ambasadei Chinei în România, prefectul de Maramureș, dl Nicolae Silviu Ungur, Președintele Camerei de Comerț și Industrie România-China, filiala din judeţul Maramureş, dl Florin Bancoș și directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, Teodor Ardelean. Un total de 150 de persoane au participat la expoziție.

Reprezentantul Ambasadei Chinei în România a transmis felicitări cu ocazia Festivalului Primăverii din partea Ambasadorului Jiang Yu prietenilor din Maramureș și urările acesteia pentru o expoziție foto de succes. Acesta a menționat că în 2019, cele două țări au sărbătorit 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și cea de-a 15-a aniversare de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare, cele două părți au organizat o serie de sărbători care au consolidat și mai mult fundamentul prieteniei și au unit consensul asupra cooperării. Ambasada Chinei în România va continua să consolideze cooperarea cu Camera de Comerț și Industrie România-China și județul Maramureș, va promova schimburile locale și schimburile culturale dintre cele două țări pentru a obține mai multe rezultate și a ajuta parteneriatul amplu de prietenie și cooperare dintre China și România să avanseze constant.

Prefectul Ungur și-a exprimat recunoștința față de Ambasada Chinei în România pentru sprijinul acordat organizării expoziției de artă fotografică „Miracolul Chinez-Noua Eră” din județul Maramureș și a menționat că schimburile culturale variate ajută oamenii din Maramureș să înțeleagă mai bine China și Maramureșul este dispus să continue să aprofundeze cooperarea prietenoasă cu China.

Atmosfera evenimentului a fost una plăcută și călduroasă, artistul popular român a interpretat muzică tradițională românească la frunză, iar tinerii admiratori locali ai artelor marțiale au prezentat un spectacol kung fu. Publicul a fost captivat de fotografiile și spectacolele culturale, apreciind realizările extraordinare ale Chinei.

Expoziția de artă fotografică „Miracolul Chinez-Noua Eră” conține aproximativ 50 de lucrări ale lui Tudorel Ilie, realizate în diferite orașe din China, care prezintă arhitectura tradițională și modernă reprezentativă a Chinei și viața de zi cu zi a localnicilor, propunându-și să arate publicului marile realizări de dezvoltare obținute de poporul chinez din ultimii ani. Expoziția este planificată, de asemenea, să parcurgă orașele istorice ale României.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro