Consilierul Zhao Linxiang a participat la conferința de promovare pentru cea de-a doua ediție a Expoziției China-țările din Europa Centrală și de Est și a Târgului internațional pentru bunuri de consum

2019/12/06

La data de 5 decembrie 2019, Consilierul Economic și Comercial al Ambasadei Chinei, dl Zhao Linxiang a participat la conferința de promovare pentru cea de-a doua ediție a Expoziției China-țările din Europa Centrală și de Est și a Târgului internațional pentru bunuri de consum și a susținut un discurs. Conferința de promovare a fost prezidată de domnul Corneliu Vișoianu, Vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie România-China. Dl Zhang Yadong, Directorul Centrului Municipiului Ningbo de promovare a expoziției și cooperării dintre China și țările din Europa Centrală și de Est, a condus o delegație pentru a prezenta și promova evenimentul. La conferința de promovare au participat doamna Delia Boțan, Director Marketing ROMEXPO, doamna Claudia Nacu, Vicepreședinte al Comisiei pentru relații economice bilaterale cu China și alți aproximativ 30 de antreprenori locali români.

Consilierul Zhao Linxiang, a declarat în discursul său că, în ultimii ani, mecanismul de cooperare economică și comercială dintre China și țările Europei Centrale și de Est a fost îmbunătățit continuu, comerțul bilateral a crescut constant, investițiile reciproce au continuat să se extindă, iar conectivitatea infrastructurii a progresat fără impedimente. În acest an, Grecia s-a alăturat oficial formatului de cooperare China-țările din Europa Centrală și de Est, iar “cooperarea 16+1” a fost extinsă la “cooperarea 17+1”, acesta fiind un exemplu viu al influenței în creștere a cooperării China-țările din Europa Centrală și de Est. Cooperarea dintre China și țările din Europa Centrală și de Est a promovat în continuare cooperarea bilaterală economică și comercială dintre China și România, vinurile românești, mierea și alte produse de înaltă calitate devin din ce în ce mai familiare pentru consumatorii chinezi. În primele 10 luni ale acestui an, exporturile României către China s-au ridicat la aproape 1,9 miliarde de dolari americani, situându-se în topul țărilor din Europa Centrală și de Est. Investițiile companiilor chineze în sectoarele de producție, energia nouă și comunicații din România au stimulat creșterea economică locală, au creat locuri de muncă considerabile și au adus contribuții pozitive la dezvoltarea locală. Cooperarea economică și comercială dintre cele două țări s-a concentrat pe caracteristicile beneficiului reciproc și ale rezultatelor de tip câștig-câștig.

De asemenea, consilierul Zhao Linxiang a declarat că, în prezent, China accelerează formarea unui nou model de deschidere completă și va acorda mai multă atenție rolului importurilor și va extinde importurile de produse și servicii de înaltă calitate din diferite țări. Expoziția China-țările din Europa Centrală și de Est este singura expoziție la nivel național cu accent pe “cooperarea 17+1” și este o platformă importantă pentru cooperarea economică și comercială a Chinei și a țărilor din Europa Centrală și de Est. Întreprinderile românești sunt binevenite să utilizeze platforma de expoziție China-țările din Europa Centrală și de Est și alte platforme pentru a promova produsele de calitate pentru consumatorii chinezi și să caute parteneri de investiții din China pentru o dezvoltare mai bună și mai rapidă.

Zhang Yadong, Directorul Centrului Municipiului Ningbo de promovare a expoziției și cooperării dintre China și țările din Europa Centrală și de Est, a vorbit despre istoricul și realizările dezvoltării Expoziției China-țările din Europa Centrală și de Est și a Târgului internațional pentru bunuri de consum, a prezentat în detaliu avantajele locației și dezvoltării Ningbo, precum și politica de recrutare a acestei expoziții, iar mai multe companii românești sunt binevenite să vină la Ningbo să participe la expoziție. Doamna Delia Boțan, Director Marketing ROMEXPO, a prezentat situația relevantă a centrului expozițional Romexpo și a spus că va încerca să stabilească o relație de cooperare mai strânsă cu Centrul Municipiului Ningbo de promovare a expoziției și cooperării dintre China și țările din Europa Centralăși de Est.

Prima ediție a Expoziției China-țările din Europa Centrală și de Est și a Târgului internațional pentru bunuri de consum a avut loc la Ningbo, China, în perioada 8-12 iunie 2019, devenind o platformă importantă pentru China și țările Europei Centrale și de Est în aprofundarea cooperării internaționale “Belt & Road”. Cea de-a 2-a ediție a Expoziției China-țările din Europa Centrală și de Est și a Târgului internațional pentru bunuri de consum, va avea loc în perioada 8-12 iunie 2020 la Centrul Internațional de Expoziții și Convenții Ningbo, China, cu o suprafață de expoziție de 120.000 de metri pătrați.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro