Sărbătorind aniversarea a 70 de ani de la proclamarea Chinei Noi, jucând muzica magnifică al erei noi
- Ambasada Chinei în România a organizat o recepție pentru chinezii stabiliți în România

2019/09/28

În seara de 24 septembrie 2019, Ambasada Chinei în România a organizat o recepție cu ocazia Zilei Naționale pentru chinezii stabiliți în România. Peste 300 de persoane inclusiv chinezi stabiliți în România, reprezentanți ai instituțiilor chineze, studenți și cercetători chinezi au participat la eveniment. Toți s-au adunat pentru a sărbători 70 de ani de la proclamarea patriei.

   

În discursul său, Ambasadorul Jiang Yu a transmis felicitări festive tuturor chinezilor din România. Ea a spus că în ultimii 70 de ani, poporul chinez a depus o muncă asiduă și pas cu pas, a pășit pe drumul socialist cu caracteristici chineze, creând un miracol de dezvoltare fără precedent în istoria umană. Realizările Chinei în domeniul dezvoltării depind de explorarea și găsirea unor căi de dezvoltare care să se potrivească condițiilor naționale ale Chinei, de politicile corecte care se concentrează pe dezvoltarea economică și care conduc la reformă și deschidere pentru a profita de oportunități de globalizare, bazându-se pe spiritul antreprenorial al chinezilor care muncesc din greu. China va continua să aprofundeze reforma și deschiderea în toate domeniile, să aprofundeze construcția „Belt and Road", va continua să promoveze construirea unei comunități umane cu destin comun și să împărtășească oportunitățile și prosperitatea cu țările din întreaga lume. Relațiile Chino-Române se bucură de o dezvoltare stabilă pe termen lung, iar cooperarea prietenoasă este tema principală a relațiilor bilaterale. Integrarea intereselor dintre cele două țări s-a aprofundat, iar inițiativa „Belt and Road" și mecanismul de cooperare China--țările din Europa Centrală și de Est au oferit noi oportunități și noi platforme pentru dezvoltarea relațiilor China-România. Suntem pregătiți să lucrăm cu România pentru a menține relațiile Chino-Române în direcția corectă, să prețuim prietenia tradițională, să construim noi consensuri, să aprofundăm cooperarea pragmatică și să creăm un nou impuls pentru o relație stabilă și durabilă.

Jiang a spus că chinezii de peste hotare au fost întotdeauna legați de patria mamă, exercitând avantajele de cunoștința a Chinei și a Occidentului, îmbinând China și Europa, sunt entuziaști și participă activ la dezvoltarea patriei sale, contribuind la visul chinez de a realiza marea întinerire a națiunii chineze. Patriotismul lor a inspirat o întreagă generație, iar generația tinerilor chinezi a lucrat neobosit pentru dezvoltarea și prosperitatea patriei. Sperăm că vor continua să susțină ferm reunificarea pașnică a patriei, să stabilească o imagine drept țară majoră în noua eră și să participe activ la schimburi prietenoase și cooperarea pragmatică dintre China și România, astfel încât să se consolideze în continuare consensul tuturor domeniilor și să se creeze o atmosferă socială de prietenie și cooperare între cele două țări. Jiang a mai spus că Ambasada va continua să adere la principiul de „concentrare asupra oamenilor", să promoveze solid facilitarea schimburilor între poporul chinez și străin și să implementeze cu seriozitate politicile de protejare a oamenilor, de facilitare și beneficii pentru popor, să ia mai multe măsuri pentru îmbunătățirea nivelului de trai al poporului, vom continua să promovăm înființarea întreprinderile chineze peste hotare, cooperarea bilaterală economică și comercială, vom proteja cu siguranță drepturile și interesele legitime ale cetățenilor și instituțiilor chineze de peste hotare, vom implementa proiectul pentru construirea mijloacelor de trai pentru chinezii de peste hotare.

   

La recepție, reprezentanții comunității de chinezi din România au cântat melodia „China, te iubesc". Familiarizați cu frumoasa melodie, starea de spirit patriotică a invitaților s-a mobilizat, oaspeții au început să cânte în unison, exprimându-și dragostea pentru patria mamă. Clipurile video „Frumoasa Chină" și „The Dreamcatcher: China 2019" au fost difuzate în cadrul evenimentului, arătând munții și râurile magnifice ale Chinei, marile realizări ale dezvoltării patriei și spiritul de luptă al poporului chinez.

Atmosfera de la recepție a fost una caldă, iar oaspeții și-au împărtășit sentimentele cu privire la dezvoltarea și progresul patriei în ultimii 70 de ani. Toată lumea a spus că marile realizări înregistrate de la fondarea Chinei Noi, au făcut ca toți chinezii de peste hotare să se simtă extrem de mândri, iar forța patriei lor le oferă un sprijin puternic pentru munca și viața lor în străinătate. Aceștia vor profita pe deplin de oportunitățile istorice aduse de dezvoltarea Chinei în noua eră, vor face tot posibilul să promoveze propriile forțe pentru pacea și dezvoltarea patriei. Prietenia și cooperarea dintre China și România va fi consolidată și va contribui la marea întinerire a națiunii chineze prin acțiuni concrete, China și România vor aduce contribuții noi și mai mari la dezvoltarea aprofundată a relațiilor bilaterale.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro