Ambasadorul Jiang Yu a vizitat judeţele Sibiu şi Braşov

2019/05/13

Între 10 și 11 mai 2019, ambasadorul Jiang Yu a vizitat două judeţe din România Sibiu și Brașov, unde s-a întâlnit cu preşedintele consiliului judeţean Sibiu, dna Daniela Cîmpean, primarul municipiului Sibiu, dna Astrid Fodor, preşedintele consiliului judeţean Braşov, dl Adrian Veştea, primarul municipiului Braşov, dl George Scripcaru și reprezentanții celor două circumscripții electorale şi a vizitat locul de desfășurare a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu şi Universitatea Transilvania. În cadrul acestei vizite s-a întâlnit cu directorii și voluntarii din cadrul Institutului Confucius Sibiu și Brașov.

   

Reprezentanţii conducerii judeţelor vizitate au afirmat că municipiul Sibiu și Brașov sunt cele mai reprezentative orașe din România, cu un patrimoniu istoric profund și o bogată prosperitate culturală, cu bogate resurse turistice, cu un grad ridicat de deschidere spre lumea exterioară şi joacă un rol esențial în dezvoltarea economică și socială a țării. Sibiul este capitala culturii europene. Festivalul Internațional de Teatru care are loc la Sibiu se situează pe primul loc printre cele trei mari festivaluri de teatru europene și Sibiul tocmai a găzduit cu succes summit-ul UE. Braşovul reprezintă o importantă bază industrială a României. În ultimii ani, turismul s-a dezvoltat rapid, iar valoarea sa de producție este mare, devenind un pionier și un model pentru cooperarea locală. Partea română a apreciat foate mult schimburile prietenoase locale dintre cele două țări și a spus că prietenia tradițională româno-chineză are o bază de opinie publică solidă și a devenit mai vibrantă în ultimii ani. Departamentele administrative și instituțiile artistice și universitare ale județelor din România vor utiliza cu o atitudine mai pozitivă și o viziune mai largă platformele precum iniţiativa "Belt and Road" și formatul de cooperare dintre China și țările din Europa Centrală și de Est, pentru a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul cultural, educațional, turistic, sportiv și al cercetării științifice și în alte domenii, contribuind la dezvoltarea mai intensă a relațiilor de prietenie și a cooperării dintre cele două țări.

În cadrul vizitei de la Sibiu, ambasadorul Jiang a spus că schimburile locale reprezintă forța motrice a dezvoltării durabile a relațiilor bilaterale, menţionând că ar trebui să se profite de resursele și potențialul local și să se creeze o platformă mai amplă de cooperare. Mai întâi de toate, Sibiul trebuie să rămână în continuare acel pod de schimburi de științe umanistice. Prietenia între popoare joacă un rol-cheie în consolidarea relațiilor între state, iar schimburile interumane reprezintă legătura dintre inimile celor două popoare. Pentru a sărbători aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale, China va organiza împreună cu Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu un eveniment chinezesc, inclusiv spectacole precum drama, spectacole de lumină și spectacol gastronomic. Un alt aspect este consolidarea și extinderea schimburilor locale care reprezintă un pod care promovează prietenia dintre oameni și cooperarea pragmatică dintre cele două părți. Civilizaţia splendidă chineză a cultivat multe orașe istorice și culturale. Comunitatea dintre cele două părți în ceea ce privește profunzimea istorică, abundența culturală și deschiderea, reprezintă fundația solidă și condițiile favorabile pentru aprofundarea schimburilor locale. Se speră că ambele părți vor consolida în continuare vechile sale cunoștințe și noii lor prieteni și vor continua să-și extindă relația pe baza existentă pentru a aprofunda cooperarea pragmatică.

În timpul vizitei la Braşov, ambasadorul Jiang a spus că judeţul Brașov și-a folosit resursele economice și educaționale și a dezvoltat activ o cooperare prietenoasă cu provinciile și orașele locale din China. Delegaţiile ambelor părţi au avut schimburi de experienţă frecvente, iar rezultatele cooperării sunt solide. Ambasada Chinei în România este dispusă să sprijine continuu județul Brașov pentru a consolida schimburile prietenești cu China, să sprijine Universitatea Transilvania pentru a aprofunda schimburile și cooperarea în domeniul cercetării și inovației între universitățile și colegiile din cele două țări și să colaboreze cu toate părțile pentru a face față viitorului, transformând cooperarea locală într-un nou punct de creștere pentru relațiile chino-române și aducând noi înțelesuri în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Se speră că judeţele, orașele și universitățile celor două părți vor continua să profite de avantajele cooperării și să pună în aplicare cooperarea în domeniile educației, îngrijirii medicale, locomotivelor, biotehnologiei și protecției mediului și să contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea schimbului și instruirii comune a educației și talentelor științifice și tehnologice din cele două țări.

În ceea ce privește construirea "Belt and Road", ambasadorul Jiang le-a prezentat liderilor celor două judeţe careva detalii. Recent a avut loc cel de-al doilea summit al inițiativei "Belt and Road" cu tema construirii comune a inițiativei "Belt and Road" și crearea unui viitor luminos şi pentru prima dată a avut loc un sub-forum de cooperare locală. Briza de primăvară a "Belt and Road", atât în China cât și în România, ar trebui să aducă o nouă vitalitate în schimburile locale, să extindă influența Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu în cadrul Festivalului Internațional de Arte de-a lungul Drumului Mătăsii și să pună în aplicare consensul de cooperare dintre China și România al inițiativei alianței de școală-întreprindere din cadrul inițiativei "Belt and Road", iar schimburile locale să reprezinte o legătură și un pod pentru promovarea cooperării prietenoase și pragmatice între popoarele chineze și române, și între popoarele tuturor țărilor de-a lungul iniţiativei "Belt and Road".

   

Ambasadorul Jiang s-a întâlnit, de asemenea, cu reprezentanții institutelor Confucius din cele două municipii. Ambasadorul Jiang a apreciat foarte mult contribuțiile directorilor chinezi și locali, profesorilor și voluntarilor Institutului Confucius la prietenia tradițională dintre cele două țări, promovarea culturii chineze și promovarea schimburilor culturale dintre cele două părți, subliniind că Institutul Confucius este o punte de legătură pentru schimbul educațional, învățarea culturală și conexiunea inimilor popoarelor dintre cele două țări și încurajând Institutul Confucius să continue să facă progrese în noua eră a relațiilor chino-române și să contribuie la moștenirea și dezvoltarea prieteniei tradiționale dintre cele două țări.

Judeţul Sibiu este un centru istoric și cultural al României și o așezare a neamului german, care are o economie dezvoltată și atrage multe investiții străine, fiind o bază industrială importantă de automobile, mașini, textile, agricultură și tehnologia informației. Rețeaua de transport rutier și feroviar de la Sibiu este dezvoltată, având cea mai mare autogară internațională din România și un aeroport internațional cu zboruri directe către multe țări europene. Sibiul este bogat în resurse turistice și are numeroase săli de expoziție și muzee.

Judeţul Braşov este unul din marile judeţe economice din Romania, fiind dezvoltată industria aerospaţială, industria automobilelor, industria chimică, textile, alimentară şi multe altele. Resursele turistice, cum ar fi drumeția montană și schiul de iarnă etc., sunt bogate și concentrate, iar în conformitate cu veniturile din turism, Brașovul se situează printre primele județe din România. Rețeaua transportului de la Brașov este dezvoltată, iar în aceasta ocupă cea mai mare pondere șoselele și căile ferate.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro