Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania a organizat o receptie cu ocazia Zilei Armatei

2018/08/02

La 26 iulie 2018, Ambasada Chinei in Romania a organizat o receptie cu ocazia a celei de-a 91-a aniversare a infiintarii armatei în numele atasatului militar Liu Tao. Insarcinatul cu afaceri ad interim al ambasadei, dl Tu Jiang, seful Statului Major al Apararii generalul Nicolae Ciuca, subsecretarul de stat al Ministerului Culturii Irina Sanda Marin Cajal, seful Directiei Generale management resurselor umane al Ministerului Apararii Nationale, generalul-maior Liviu-Marilen Lungulescu, generalul de flotilla aeriana Constantin Dobre, Loctiitorul pentru Operatii si Instructie al sefului Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral de flotila Mihai Panait, Prim adjunct al Inspectoratului General si Sef al statului Major al Jandarmeriei Romane, colonelul Ionut-Catalin Sindile, impreuna cu alti oficiali militari si politici romani au participat la receptie intr-un numar de aproape 200 de persoane.

In discursul sau, dl colonel-superior Liu Tao a analizat faptele nemuritoare pe care Armata de Eliberare a Poporului le-a construit în ultimii 91 de ani pentru independenta si eliberarea natiunii si pentru prosperitatea tarii. El a explicat conceptul Chinei de dezvoltare pasnica si politica nationala de aparare defensiva. Se subliniaza ca conceptul de "comunitate umana cu un destin comun" prezentat de presedintele Xi Jinping ofera noi idei si metode noi pentru rezolvarea problemelor internationale actuale si va fi recunoscut si sustinut pe scara larga de toate tarile din lume.

Generalul Ciuca a vorbit despre realizarile remarcabile ale reformei militare chineze si despre contributia sa remarcabila la securitatea internationala. Oaspetii de la intalnire au urmarit expozitia de fotografie tematica "Fotografia Armatei Chineze" si filmul promotional cu tematica "Armata Chinei 2018".

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro