Dl Tu Jiang, în calitate de chargé d'affaires ad interim al Ambasadei Chinei în România, participă la concursul "Podul Chinezesc"

2018/06/12

În dimineața zilei de 2 iunie, în București a avut loc finala celei de-a 17-a ediție a concursului de limba chineză "Podul Chinezesc" din România. La concurs au participat 16 studenți din cadrul a patru institute Confucius. La concurs au participat și au ținut un discurs dl Tu Jiang, chargé d'aiffaires ad interim al Ambasadei Chinei în Romania și rectorul Universității din București dl prof Mircea Dumitru.

În discursul său, dl Tu Jiang, chargé d'aiffaires ad interim al Ambasadei, a spus că prietenia tradițională dintre China și România este un bun valoros al celor două țări și trebuie să fie moștenit de la o generație la alta. Pe măsură ce Initiativa Belt and Road și colaborarea în formatul "16+1" continuă să se aprofundeze, tot mai multe schimburi de cooperare între cele două țări au oferit tinerilor studenți mai multe platforme pentru a-și arăta talentele.

Rectorul Dumitru de la Universitatea din București a menționat în discursul său că dezvoltarea viguroasă a educației în limba chineză nu numai că a oferit o bază pentru schimburile culturale între România și China, ci și că tinerii care vorbesc chineză au devenit solii prieteniei pentru generații dintre România și China. Universitatea din București va continua să sprijine educația chineză și să susțină activitatea Institutului Confucius.

Participantii au vorbit în discursurile sale despre experiența de a învăța limba chineză, despre dragostea față de cultura tradițională chineză și despre înțelegerea dezvoltării Chinei contemporane. În sesiunea Întrebări si Răspunsuri, participantii și-au manifestat cunostințele despre istoria chineză, despre turism, literatură, sport și alte aspecte. În cadrul spectacolului de talente, participantii au arătat, de asemenea, cunoștințele lor unice despre multiculturalismul chinezesc, inclusiv povestiri ritmice, dialoguri comice, proverbe, dansuri și cântece.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro