Ambasadorului Xu Feihong impreuna cu sotia sa au organizat o receptie cu ocazia incheierii misiunii

2018/05/19

La 15 mai 2018, Ambasadorului Xu Feihong impreuna cu sotia sa au organizat o receptie cu ocazia incheierii misiunii. Premierul roman dna Vasilica-Viorica Dancila, vicepreședintele senatului dl Adrian Tutuianu, ministrul de externe dl Teodor-Viorel Melescanu, ministrul de interne dna Carmen Daniela Dan, ministrul de finante dl Eugen Orlando Teodorovici, ministrul agriculturii dl Petre Daea, ministrul fondurilor europene dna Rovana Plumb, ministrul pentru relatia cu parlamentul dl Viorel Ilie, fostul presedinte Emil Constantinescu, fostul prim-ministru Adrian Nastase, fostul prim-ministru Victor Ponta, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe dna Melania Gabriela Ciot, secretarul de stat al comunicatiilor si societatii informationale dna Maria-Manuela Catrina, secretarul de stat al Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii dna Maria Lazar etc, peste 400 de persoane au participat la receptie inclusiv prieteni din ambasadele straine, chinezi de peste hotare si reprezentanti ai intreprinderilor chineze.

In discursul sau, ambasadorul Xu a reamintit evenimentele incurajatoare si evenimentele fericite din experienta vietii sale profesionale din Romania si relatiile bilaterale, multumind in mod special autoritatilor romane, tuturor sectoarelor comunitatii, intreprinderilor chineze de peste hotare si studentilor chinezi pentru pentru contributia lor importanta in prietenia indelungată dintre China si Romania.

Ambasadorul Xu a spus ca, in timpul sederii sale in Romania, impreuna cu sotia au vizitat Romania si au legat multe prietenii. Cel mai profund sentiment este ca Romania este foarte prietenosa cu China. „Nu avem un sentiment de a fi straini in Romania si nu avem nici un impediment in ceea ce priveste distanta atunci cand intram in contact cu prietenii romani. Vom reveni in patria noastra cu amintirile minunate despre Romania si cu sentimentele profunde ale oamenilor de aici. Vom sprijini si vom incuraja in continuare pe cele doua parti sa efectueze schimburi si cooperare."

„Anul acesta marcheaza cea de-a 40-a aniversare a reformei si deschiderii Chinei și 100 de ani de la Marea Unire a Romaniei, iar anul viitor vom sarbatori aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele doua tari, cea de-a 15-a aniversare a stabilirii parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China si Romania și pentru prima data cand Romania detine presedintia Consiliului UE. Relațiile chino-romane si relatiile China-UE se confrunta cu oportunitati bune de dezvoltare. Cred ca ambele parti vor profita cu siguranta de oportunitatea de a lua Initiativa Belt and Road, cooperarea in format 16+1 si parteneriatul strategic cuprinzator China-UE, ca o platforma pentru consolidarea legaturii si prieteniei noastre."

Ministrul de Externe al Romaniei, dl Melescanu, a ținut un discurs în numele partii romane si a multumit ambasadorului Xu pentru eforturile sale neobosite de dezvoltare a relatiilor China-Romania si a apreciat realizarile remarcabile ale ambasadorului in timpul mandatului sau. Romania si China vor indeplini mai multe realizari in cadrul Initiativei Belt and Road si cooperarii in format "16+1" pentru beneficiile celor doua tari si popoarele lor.

In timpul recepției, oaspeții au vizionat un scurt documentar, urmat de imaginile lucrarilor ambasadorului Xu, evidentiate de contactele la nivel inalt, cooperarea economica si comerciala și schimburile umaniste. Oaspetii au vorbit despre contributia ambasadorului Xu la dezvoltarea relatiilor China-Romania si cooperarea pragmatica in diverse domenii, si si-a exprimat cele mai bune urari catre ambasadorul Xu.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro