Ambasada Chinei în România a fost gazda celei de-a doua ceremonii de acordare "Bursei ambasadorului chinez" și recepția cadrelor didactice și studenților din România în anul 2018

2018/05/19

Pe 13 mai 2018, Ambasada Chinei în România a găzduit cea de-a doua ceremonie de acordare a "Bursei ambasadorului chinez" și recepția profesorilor și studenților din Romania. Peste 300 de profesori și studenți din 4 institute Confucius, 10 clase Confucius, peste 130 de centre de predare a limbii chineze și reprezentanți ai asociațiilor chineze de întreprinderi s-au adunat în ambasada chineză pentru a împărtăși prietenia dintre China și România.

Ambasadorul Xu Feihong a spus în discursul său că prietenia dintre China și România se întoarce în cele mai vechi timpuri, iar limba chineză este podul între cele două țări pentru comunicare reciprocă și încredere reciprocă. În noua eră, în cadrul Initiativei Belt and Road și cooperării in format "16 + 1", cooperarea dintre China și România în diverse domenii a continuat să se aprofundeze, iar schimburile culturale și artistice s-au multiplicat. În acest context, studenții care studiază limba chineza vor avea mai mult spațiu pentru dezvoltare. Ambasadorul Xu și-a exprimat cald felicitările către profesorii și studenții premiati, le-a acordat premii și certificate și a încurajat tinerii români să învețe limba chineză, să devină o nouă generație de sinologi și participanți la schimburi de prietenie între China și România și pentru a construi o lume mai frumosa împreună cu China. Ambasadorul Xu și-a exprimat, de asemenea, recunoștința sa sinceră asociațiilor chineze de peste hotare și întreprinderilor chineze pentru sprijinul lor puternic în procesul de stabilire a procesului de bursă și de evaluare.

Directorul General al Agenției de Credite și Burse de Studii din România, doamna Maria Magdalena Jianu a participat la ceremonia de decernare a premiilor și a ținut un discurs. Ea a spus că, pe măsură ce prietenia tradițională dintre China și România continuă să se dezvolte, tinerii studenți români au devenit tot mai interesați să învețe limba chineză și să studieze în China. Institutul Confucius a depus multe eforturi în acest scop. Doamna Jianu si-a exprimat admirația și aprecierea față de ambasadorul Xu Feihong pentru contribuția sa la promovarea schimburilor în diferite domenii între cele două țări.

Scopul "Bursei ambasadorului chinez" este de a promova și de a încuraja învățarea limbii chineze și de a spori înțelegerea de către poporul roman a sentimentelor oamenilor din China. Ambasada a aderat la principiul deschiderii, corectitudinii și imparțialității și a reușit să realizeze o evaluare reușită a bursei. Ambasadele, institutele Confucius, asociațiile chineze de peste hotare și reprezentanții întreprinderilor chineze au participat și au anunțat utilizarea detaliilor și soldurilor de plata tuturor donatorilor. Anul acesta, "Bursa ambasadorului chinez" a selectat si premiat 20 de studenți și 4 cadre didactice.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro