Ambasadorul chinez în România, Xu Feihong, se întâlnește cu ministrul de finanțe român

2018/04/17

Pe 6 aprilie 2018, ambasadorul Chinei în România, domnul Xu Feihong, s-a întâlnit cu ministrul finanțelor publice al Romnâniei, domnul Eugen Orlando Teodorovici. Cele două părți au făcut schimb de opinii privind consolidarea cooperării pragmatice între China și România.

Ministrul Teodorovici a declarat că România și China au o relatie de prietenie tradițională, iar baza cooperării pragmatice între cele două țări este solidă și cu un potențial foarte mare. Partea română a transmis salutări către întreprinderile chineze îndemnandu-le să participe la proiecte de infrastructură din România și să consolideze nivelul de cooperare pragmatică dintre cele două țări.

Ambasadorul Xu a lăudat Guvernul Român și ministrul Teodorovici pentru atitudinea lor pozitivă față de dezvoltarea relațiilor cu China și a afirmat că România este o țară importantă pentru Initiativa Belt and Road. Guvernul chinez sprijină întreprinderile ambelor părți să acorde avantajele respective, să realizeze o cooperare reciproc avantajoasă și să realizeze cooperarea și dezvoltarea comună. Se speră că guvernele celor două țări și departamentele conexe vor continua să consolideze comunicarea și cooperarea și să promoveze cooperarea pentru a obține rezultate substanțiale cât mai curând posibil, în beneficiul ambelor popoare.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro