Ambasadorul Chinei în România dl. Xu Feihong cu o vizită la Viceprim-ministrul și Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice al României, dl. Paul Stănescu

2018/03/27

La 23 martie 2018, Ambasadorul Chinei în Romania dl. Xu Feihong, a efectuat o vizita Viceprim-ministrului și Ministrului dezvoltării regionale și administrației publice al României, dl. Paul Stănescu.

Viceprim-ministrul Stănescu a felicitat cu căldură China pentru desfășurarea cu succes a celor două sesiuni și pentru alegerea noilor lideri ai țării, crezând că într-o nouă epocă unde China va atinge cu siguranță mai multe realizări. El a spus că guvernul român acordă o importanță deosebită dezvoltării relațiilor cu China și dorește să aprofundeze în continuare cooperarea dintre România și China în cadrul Inițiativei Belt and Road și a cadrului de cooperare China - Europa Centrală și de Est și să depună eforturi pentru a obține rezultate practice cât mai curând posibil.

Ambasadorul Xu a spus că Belt and Road reprezintă o initiativă de beneficii reciproce și prosperitate comună și este un produs public pe care China îl oferă lumii. România este o țară importantă din cadrul Initiativei Belt and Road și membru al Uniunii Europene. China este dispusă să colaboreze cu România pentru a consolida cooperarea și a contribui la promovarea dezvoltării Belt and Road și la dezvoltarea relațiilor China-UE.

De asemenea, cele două părți au făcut schimb de opinii privind cooperarea în domeniul IMM-urilor, localităților și turismului.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro