Intalnirea Ambasadorului Chinei in Romania, domnul Xu Feihong cu presedintele Centrului Roman al Energiei

2017/12/21

Pe data de 8 decembrie 2017, ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong, a avut o intalnire cu presedintelui Centrului Roman al Energiei, domnului Corneliu Bodea.

Excelenta sa, domnul Xu Feihong a felicitat si a multumit Centrului Roman al Energiei pentru organizarea cu succes a primului Targ si conferinta energetica 16+1 si a facut un schimb de opinii privind cooperarea din domeniul energiei chino-romana si China-Europa Centrala si de Est. Ambasadorul Xu a declarat ca Targul si conferinta energetica 16+1 a insemnat incercarea de a pune in aplicare eficient Proiectul de la Riga pentru cooperaea dintre China si Europa Centrala si de Est, este o realizare importanta a cooperarii in format 16+1 din acest an. Centrul de Dialog și Cooperare pentru Proiectele Energetice (CDCEP 16+1) si secretarul acestuia sunt indisponsabile pentru cooperea in format 16+1. Ne dorim ca Centrul Roman al Energiei sa continuie activitatea si sa implementeze cooperearea in format 16+1.

Ambasadorul Xu a subliniat faptul ca aceasta cooperare dintre China și Romania in proiectele privind energia nucleara și energia termica are o importanta deosebita pentru relatiile dintre China și Romania și necesita accelerare. Ambele parti au potential de cooperare in domeniul energiei, al infrastructurii și respectiv in alte domenii. Ne dorim ca Centrul Roman al Energiei sa foloseasca pe deplin propriile avantaje, jucand un rol de pod și legatura pentru a oferi o mai buna desfasurare in domeniul afacerilor, coordonarea politica precum și alte servicii. Ambasada Chinei din România va continua sa susțina activitatea Centrului Roman al Energiei, a proiectului in format 16 + 1, precum si a CDCEP 16+1.

Presedintele Corneliu Bodea a declarat ca Centrul Roman al Energiei va cotinua sa sa promoveze cooperea in format 16+1 din domeniul energiei. El, perosnal, in 2018, va efectua vizite de lucru in China si cele 15 tari in Europa Centrala si de Est, va vizita departementele guvernamentale propice si intreprinderile energetice; va promova activ colaborarea in format 16+1 in domeniul energiei precum si implementarea unor planuri comune de cercetare. Centrul Roman al Energiei este dispus sa promoveze activ aceste proiecte marete de cooperare.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro