Ambasada Chinei in Romania a fost gazda unei receptii de prietenie

2017/12/09

Pe data de 2 decembrie 2017, Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong impreuna cu sotia sa, doamna Tan Yuxiu, au fost gazdele unei receptii de prietenie care a avut loc la Ambasada Chinei, au participat aproximativ 150 de persoane printre care Asociatia Romana de Prietenie cu Republica Populara Chineza, Casa Romano-Chineza, Camera de Comert si Industrie Romania-China, Asociatia ChinaRo si alti reprezentanti ai diferitelor organizatii.

Excelenta sa, domnul ambasador a tinut un discurs, prezentand succesul si semnificatia celui de-al 19 lea Congres National al Partidului Comunist Chinez, a rezumat punctele cele mai importante din relatia chino-romana din acest an, a laudat contributiile organizatiilor de prietenie care au dus la sporirea relatiei de prietenie dintre cele doua tari, precum si aprofundarea cooperarii din diverse domenii. Domnul ambasador a subliniat faptul ca Romania este un membru foarte important pentru cooperarea Belt and Road si cea in format 16+1, iar partea chineza isi doreste sa consolideze prietenia cu Romania, sa aprofundeze relatia de cooperare, sa se respecte si sa se ajute reciproc, sa aiba beneficii comune, toleranta, sa fie deschisa si cuprinzatoare, sa creeze o era comuna. Se doreste, totodata, ca organizatiile de prietenie sa continuie sa joace un rol contructiv si sa scrie un nou capitol al relatiei de prietenie chino-romane.

Presedintele Asociatiei Romane de Prietenie cu R. P. Chineza, domnul ambasador Florea Dumitrescu, vice-presedintele Casei Romano-Chineze, domnul ambasador Ioan Donca, vice-presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania-China, domnul Florin Voinea, și presedintele Asociatiei ChinaRo, doamna Alexandra Voica au tinut discursuri ca reprezentanti al acestor organizatii, au facut urari calduroase in vederea convocarii celui de-al 19 lea Congres National PCC, fata de liderii Partidului Comunist, fata de calea de dezvoltare comuna initiata de China, pentru dezvoltarea rapida a Chinei de la Reforma pana in zilele noastre, precum si fata de oportunitatea rara care s-a ivit in relatia romano-chineza. In prezent, cooperarea romano-chineza din diverse domenii a atins cote uriase, se sugereaza ca ambele parti sa adopte o atitudine mai pozitiva in promovarea implementarii proiectelor de cooperare economica și comerciala si promovarea unui echilibru comercial. Fiecare organizatie ii este recunoascatoare Ambasadei pentru sprijinul ferm si pentru munca depusa; si-au exprimat dorinta de a colabora intr-o maniera unitara si activa pentru a impulsiona dezvoltarea comertului bilateral, a schimbului cultural dintre oameni etc.

Sala de receprie a fost cuprinsa de o atmosfera calda, vesela, prietenoasa. Atat gazda, cat si cei prezenti au urmarit documentarul “China in ultimii cinci ani” si au discutat despre prietenia bilaterala. Cu totii asteptam un viitor stralucit pentru aceasta realtie de prietenie bilaterala.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro