Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong s-a intalnit cu viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene al Romaniei, doamna Sevil Shhaideh

2017/08/28

Pe 24 august 2017, ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong s-a intalnit cu viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene al Romaniei, doamna Sevil Shhaideh.

Doamna Shhaideh a declarat ca relatia romano-chineza este de una de prietenie traditionala, Guvernul Romaniei acordand o mare importanta relatiei cu China si isi doreste o colaborare sarguincioasa care sa impinga ambele tari sa atinga succesul si sa capete mai multa vitalitate in cooperare. In timpul promovarii pe scara mare a acesteia, cele doua parti pot intocmi diferite proiecte mici si mijlocii, care ar aduce beneficii cooperarii romano-chineze. Potrivit cu Programul national de dezvoltare locala, Ministerul de Dezvoltare Regionala va anunta o investitie in mai mult de 6000 de proiecte mici si mijlocii avand costuri de aprope 6 miliarde de euro, investitii in construirea de drumuri rurale, scoli, sisteme de aprovizionare cu apa etc., sperand la cooperare din partea firmelor chineze. In acelasi timp, firmele chineze sunt binevenite pentru a construi parcurile industrial in Romania, iar Ministerul de Dezvoltare Regionala este pregatit pentru a acorda asisitenta necesara si deasemenea este recomandat ca ambele Camere de Comert, romana si respectiv chineza, sa ajute la cooperarea dintre cele doua tari, sa ajute firmele pentru a avea o intelegere reciproca si o legatura mutuala efectiva.

Ambasadroul Xu Feihong i-a multumit doamnei Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene pentru viziunea sa pozitiva asupra acestei cooperari bilaterale, spunand ca prietenia traditionala dintre China si Romania are o istorie indelungata si ca ambele tari trebuie sa-si ridice potentialul si sa imbogateasca sensul acestei relatii in concordanta cu noile cereri ale momentului. Ambasada Chinei in Romania este pregatita sa comunice cu Guvernul Roman in orice moment, referitor la cooperarea bilaterala. Website-ul Ambasadei va publica infromatiile referitoare la proiectele de investitie, va incuraja firmele chineze sa se alature cooperarii si in acelasi timp va coordona ambele Camere de Comert sa creeze conditiile necesare. Recent, multe provincii din China, respectiv judete din Romania au atins un potential de cooperare si au implicat mai multe domenii ca: productie, protectia mediului, cresterea animalelor, constructii etc. Se doreste ca ambele parti sa duca la bun sfarsit toate planurile si sa colaboreze pentru a avea rezultate cat de repede posibil.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro