E. S. Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, s-a întâlnit cu Președintele Senatului Român

2017/06/02

Pe data de 31 mai 2017, E. S. Ambasadorul R. P.Chineze în România, Xu Feihong, s-a întâlnit cu președintele Senatului României, Președintele ALDE, E. S. Călin Popescu-Tăriceanu.

Ambasadorul Xu Feihong l-a felicitat pe E. S. Călin Popescu-Tăriceanu pentru a fi ales ca Președintele ALDE și i-a exprimat mulțumiri pentru faptul că Senatul României și domnul Președinte Tăriceanu, la începutul lunii Mai, l-a primit cu căldură pe domnul Pan Yunhe, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC). Ambasadorul Xu și Președintele Senatului domnul Tăriceanu au avut un schimb de opinii despre cooperarea Partidului Comunist Chinez cu ALDE, a Adunării Naționale Populare (ANP) și CCPPC cu Senatul României. De asemenea, au purtat discuții despre circumstanțele internaționale de cooperare și contextul global. Ambasadorul Xu Feihonga relatat că la mijlocul lunii Mai, Viceprim-ministru și ministrul Mediului, doamna Grațiela-Leocadia Gavrilescu a fost în China pentru a participa la reuniunea de nivel înalt din cadrul Forumului de Cooperare Internațională “Centura și drumul”. Reuniunea a fost un succes de cooperare, iar relațiile chino-române se confruntă cu imens potențial de dezvoltare, în contextul în care multe companii chineze sunt interesate să investească în România. Speră ca partea română să acorde sprijinul inițiativei „Centura și drumul” și cooperării chino-române pe proiecte mari, precum și să ia în continuare măsuri de facilitare a vizelor pentru cetățenii chinezi și pentru întreprinderile chineze.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că R. P. Chineza este un bun prieten al România, iar Senatul României este dispus să mențină legăturile bune cu ANP și cu CCPPC. România susține ferm construcția marelui proiect „Centura și drumul“, și totodată salută întreprinderile chineze intenția de a investi în România, asigurând că Senatul României va promova în mod activ cooperarea bilaterală pe mari proiecte și schimburile de personal dintre cele două țări.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro