Domnul Xu Feihong, Ambasadorul Chinei in Romania, a participat la sarbatorirea a 5 ani de la infiintarea Institutului Confucius din Brasov

2017/05/22

Pe data de 19 mai 2017, Domnul Xu Feihong, Ambasadorul Chinei in Romania, a participat la sarbatorirea a 5 ani de la infiintarea Institutului Confucius din Brasov. La acest eveniment au participat mai mult de 100 de persoane printre care Presedintele Consiliului Judetean Brasov, domnul Vestea Adrian-Ioan, domnul viceprimar al municipiului Brasov Baranas Laszlo si domnul Abrudan Ioan Vasile, rectorul Universitatii Transilvania.

Domnul ambasador Xu Feihong a felicitat Institutul Confucius din Brasov cu ocazia implinirii a cinci ani de la infiintare, aceasta institutie reprezentand de 5 ani un sprijin pentru fundarea specializarii de limba chineza din cadrul Universitatii Transilvania. In acesti 5 ani, au fost organizate aproape 100 de schimburi culturale si educationale, au fost pregatiti mai mult de 2400 de vorbitori de limba chineza, fapt ce a contribuit la intelegerea reciproca si consolidarea prieteniei dintre cele doua tari. Odată cu aprofundarea globalizarii economice, au loc schimburi mai frecvente intre oameni, intre natiuni, interesele intre tari fiind din ce in ce mai stranse. Initiativa „Centura si drumul” si cooperarea China-Europea Centrala si de Est construiesc o platforma de cooperare intre China si tarile din regiune, demonstrand astfel dezvoltarea si prosperitatea comuna a unui viitor luminos. In acest context, limbajul reprezinta un instrument de comunicare iar invatarea limbii chineze confirma un viitor promitator. Sa speram ca studentii vor invata cu constiinciozitate si ca vor deveni succesorii relatiilor de prietenie dintre cele doua tari si vor constitui un pilon important in promovarea dezvoltarii de durata a relatiilor bilaterale.

Presedintele CJ Vestea si alti lideri locali au declarat ca dupa multi ani de munca asidua a Institutului Confucius, locuitorii orasului Brasov inteleg China si au un interes mai mare fata de aceasta tara. Administrația locala romana va sprijini in continuare activitatea Institutului Confucius, care spera sa cultive cat mai multi continuatori ai prieteniei dintre Romania si China si sa promoveze cooperarea in diverse domenii din Romania.

In cadrul acestei reuniuni, cursantii Institutului Confucius din Brasov au sustinut un spectacol in cadrul caruia au prezentat dansuri populare, lecturi de poezie si alte programe culturale dovedind prin aceasta nivelul de limba chineza si intelegerea culturii chineze.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro