Întâlnirea Ambasadorului Xu Feihong cu Marian Neacsu, Secretar general al Partidului Social Democrat

2017/05/19

În data de 17 mai 2017, E.S. Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, s-a întâlnit cu secretar general al Partidului Social Democrat (PSD), Marian Neacșu, pentru a face schimb de opinii privind cooperarea dintre Partidul Comunist Chinez (PCC) și PSD, prucum și relațiile chino-române.

E.S. Ambasadorul Xu Feihong a declarat că PCC cu PSD au o cooperare prietenoasă și de lungă durată, și a jucat un rol important în promovarea relațiilor bilaterale. În prezent, relațiile chino-române au cunoscut un impuls de dezvoltare în politică, economie și comerț, cultură și alte domenii de cooperare. România este un bun prieten al Chinei în Uniunea Europeană, un bun partener, iar China acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor bilaterale, dar și schimburilor economice dintre cele două părți. Republica Populară Chineză este dispusă să continue să aprofundeze și să consolideze cooperarea reciproc avantajoasă, și speră ca relațiile bilaterale să continuă să obțină rezultate pragmatice, iar relația Chinei cu Uniunea Europeană să urmeze o dezvoltare sănătoasă și pozitivă.

Secretarul general Neacșu a declarat că relațiile dintre România și China au o istorie îndelungată, și există o foarte profundă prietenie tradițională între cele două țări. PSD a avut mereu contacte strânse cu PCC, iar cooperarea are largi perspective. PSD este o forță politică importantă în România și sper ca administrația actuală să pună în aplicare programul de guvernare, contribuind în același timp la promovarea relațiilor româno-chineze. Dezvoltarea economică este rapidă din România, mediul de investiții este pozitiv și sper ca întreprinderile chineze să crească investițiile în România în domeniile precum: infrastructură, energie, parcuri industriale și altele. Urăm bun venit Chinei să intre pe piața europeană prin România. România este dispusă să consolideze în continuare schimburile privind acțiunile pentru tineri, educație, cultură și alte domenii și să fie promovate înțelegerea reciprocă și prietenia dintre cele două popoare, să fie creată o bază solidă care să ducă la dezvoltarea în viitor a relațiilor româno-chineze.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro