Participarea Ambasadorului Chinei în România, Xu Feihong, la cea de-a 16-a ediție a concursului „Podul Chinez"

2017/05/12

Pe data de 6 mai 2017, a avut loc cea de-a 16-a ediție a concursului „Podul Chinez”, la care participă studenți preocupați de însușirea limbii chineze, la Universitatea din București. Excelența Sa, Ambasadorul Xu Feihong, rectorul Universitatății din București Mircea Dumitrescu, reprezentanți ai celor patru institute Confucius și ai celor șapte clase Confucius, în total aproximativ 200 de persoane au fost prezente la eveniment.

E.S.Ambasadorul Xu Feihong, a spus în discursul său că limba este puntea de legătură care leagă cele două popoare, de asemenea, este factorul care ușurează relațiile de prietenie dintre cele două țări. Generația de români care se preocupă cu însușirea limbii chineze, ca și semințele care în timp fac rădăcină, își iau responsabilitatea de a duce mai departe misiunea de a menține și promova în viitor prietenia dintre cele două țări. Sper ca mai mulți tineri din România să se dedice studiului limbii chineze, și să devină mesageri ai cooperării dintre cele două popoare. E.S. Ambasadorul Xu Feihong a mai exprimat, de asemenea sincere mulțumiri organizatorilor concursului, profesorilor de limba chineză și voluntarilor, și are speranța că toate părțile pot contribui la îmbunătățirea concursului „Podul Chinez“ pentru a crește amploarea și nivelul de concurență și pentru a promova nivelul de predare a limbii chineze în România.

Rectorul Dumitriu a spus că, de când s-a înființat Institutul Confucius, predarea limbii chineze a crescut din ce în ce mai mult, iar interesul pentru limba chineză a studenților s-a intensificat. Sper ca tinerii, prin intermediul limbii chineze, să înteleagă mai bine cultura Chinei și să contribuie la viitorul relațiilor româno-chineze.

Această ediție a concursului a avut ca tema „Visul conturează viitorul“ și au venit, din toată România, 16 concurenți. O studentă în anul 2, Filimon Ramona, din cadrul Universității din București, datorită talentului său și discursului în limba chineză, a câștigat locul întâi.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro