Întâlnirea dintre Ambasadorul Chinei, Xu Feihong, și Ministrul Apărării Naționale al României, Gabriel-Beniamin Leș

2017/05/08

Pe data de 25 aprilie 2017, Ambasadorul R. P. Chineze în România, E. S. Xu Feihong, a avut o întâlnire cu noul Ministru al Apărării, domnul Gabriel-Beniamin Leș. Atașatul militar al Ambasadei, domnul Liu Tao, a fost de asemenea prezent.

E. S. Ambasadorul Xu Feihong l-a felicitat pe domnul Gabriel-Beniamin Leș pentru noua sa funcție de Ministru al Apărării, a vorbit despre schimburile militare chino-române din dultimii ani și a menționat că ambele țări protejează pacea și siguranta mondială. Ambasadorul Xu Feihong a declarat că R. P. Chineză a stability relații diplomatice cu România în urmă cu 68 de ani și indiferent de modul în care evoluează situația internațională, cele două țări se vor sprijini întotdeauna reciproc și se vor ajuta reciproc, precum buni prieteni și parteneri. În anul 2008, când China a fost lovită de un cutremur, Ministerul Apărării al României a trimis material de asistență în zonele afectate, acest act mărinimos a atras multe discuții apreciative la adresa României. Schimburile militare sunt parte integrantă a relațiilor chino-române, prietenia pe termen lung între cele două forțe armate a jucat un rol important în consolidarea prieteniei tradiționale dintre cele două țări și în promovarea cooperării pragmatice. În situația actual internațională foarte complicată, cu existent amenințărilor la adresa securitătii, atât amenintări tradiționale cât și non-tradiționale, în acest context, cooperarea chino-română în domeniul securității militare și apărare a păcii mondiale a adus o mare contribuție.

Ministrul Apărării, Gabriel-Beniamin Leș, a spus că între China și România există o lungă istorie de cooperare în domeniul militar, România fiind dispusă să consolideze în continuare cooperarea militară dintre cele două țări pentru a proteja împreună pacea mondială. Cele două părți speră să consolideze cooperarea în cadrul ONU cu privire la menținerea păcii, apărare, instruirea personalului ș. a. România sprijină dezvoltarea parteneriatului strategic dintre China și Uniunea Europeană, și este dispusă să participe activ la cooperarea UE și NATO cu China.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro