Vizita domnlui Zeng Jixin, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei R.P. Chineze, la doamna Monica Gheorghiță, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României

2017/03/12

În data de 2 Martie 2017, domnul Zeng Jixin, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei Republicii Populare Chineze, a efectuat o vizită Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Monica Gheorghiță, și au schimbat opinii pe teme precum relațiile bilaterale chino-române și colaborarea dintre Republica Populară Chineză cu țările din Europa Centrală și de Est.

Însărcinatul cu afaceri ad-interim, Zeng Jixin, a punctat că între China și România există o prietenie tradițională, China acordă o importanță deosebită cooperării cu România și dorește să depună eforturi alături de noul guvern român și să implementeze proiecte mari de schimburi economice și culturale pentru a obține progrese substanțiale menite să aducă bunăstare ambelor națiuni. Primim cu brațele deschise Romania să participe la colaborarea dintre China și statele din Europa Centrală și de Est, urmând ca România să aducă o și mai mare contribuție în dezvoltarea relațiilor dintre China și UE.

Secretarul de Stat din Cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Monica Gheorghiță, a apreciat pozitiv progresele din ultima perioadă dintre cele două state, menționând totodată că Ministerul Afacerilor Externe are plăcere să păstreze buna relație și comunicare cu Ambasada Republicii Populare Chineze. De asemenea, Secretarul de Stat Monica Gheorghiță a declarat că, prin coordonarea MAE, relațiile bilaterale româno-chineze vor face un pas înainte odată cu dezvoltarea colaborării dintre China și Europa Centrala și de Est.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro