Vizita E.S.Ambasadorul R.P. Chineze în România, Xu Feihong la Ministrul Economiei al României

2017/02/16

În ziua de 14 Februarie 2017, E.S. Ambasadorul R.P. Chineze în România, Xu Feihong, a avut o întrevedere cu Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, care deține, în același timp, și funcția de ministru interimar la Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Au fost prezenți, de asemenea, Guan Gang, consilier pe afaceri economice și comerciale al Ambasadei Chinei și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Monica Gheorghiță.

E.S. Ambasadorul Xu Feihong a menționat de prietenia tradițională de lungă durată dintre China și România, de susținerea și de ajutorul mutual continuu și de voința solidă a celor două state în dezvoltarea relațiilor bilaterale. În prezent, odată cu înființarea proiectului „Centura și drumul” și odată cu dezvoltarea din ce in ce mai profundă a colaborării Chinei cu statele din Europa Centrală și de Est, relațiile chino-române stau față în față cu noi circumstanțe istorice favorabile. Cooperarea dintre cele două state a ajuns la un consens în domenii precum infrastructură, energie, agricultură, partea chineză exprimându-și dorința ca împreună cu noul guvern român să stimuleze și să promoveze proiecte importante pentru a obține cât mai curând rezultate concrete, astfel îmbogâțiind neîntrerupt relațiile bilaterale.

Ministrul Alexandru Petrescu a exprimat importanța deosebită pe care noul guvern român o acordă în promovarea relațiilor cu Republica Populară Chineză și dorința de a stimula cooperarea pragmatică în domenii ce țin de infrastructură, energie, capacitate de producție și de a crește exporturile de produse agricole în China. Ministerul Economiei și Ministerul pentru Mediul de Afaceri vor întări comunicarea și coordonarea între departamente pentru a crea un context favorabil pentru colaborarea cu China și, în același timp, pentru afacilita procesul de negociere. România este un actor important în proiectul „Centura și drumul” în zona Europei Centrale și de Est și dorește să aducă o contribuție mai mare acestui proiect, încurajând câștigurile mutuale pentru ambele state.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro