Domnul Ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu Ministrul Energiei al României

2016/11/02

La data de 9 august 2016, domnul Ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu Ministrul Energiei al României, domnul Victor Vlad Grigorescu.

Domnul Ambasador a transmis mulțumiri Guvernului României pentru primirea caldă și prietenoasă oferită Președintelui Comisiei de Administrație și Supraveghere a Bunurilor de Stat a Consiliului de Stat al Chinei, domnul Xiao Yaqing. Domnul Xu a exprimat dorința Ambasadei Republicii Populare Chineze ca împreună cu Ministerul Energiei Român, să demareze promovarea implementării consensului de cooperare bilateral în domeniul energiei, pentru realizarea unui beneficiu mutual.

Domnul Ministru Grigorescu a subliniat importanța oferită de Guvernul României cooperarii cu China pe domeniul energiei, fiind pe deplin încrezător și deschis față de proiectele întreprinderilor Chineze. Recent, Consiliul Suprem de Apărare a Țării din România a decis ca proiectul de la Centrala Nucleară de la Cernavodă reprezintă o prioritate în planul de investiții al țării, acest fapt fiind un semnal pozitiv către întreprinderile chineze participante. Sperăm ca ambele părți să profite de această ocazie și, în concordanță cu legile și legislațiile Uniunii Europene, cât și ale celor două țări, bazându-se pe pragmatism și maximă eficiență, să intesifice negocierile, pentru a ajunge la rezultate prompte.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro