Domnul ambasador XU Feihong a participat la Forumul Economic chino-roman din Județul Prahova

2016/08/15

La data de 7 Iulie 2016, Domnul ambasador XU Feihong împreuna cu soția sa au participat la Forumul Economic chino-român din Județul Prahova. La Forum au fost prezenți președintele Consiliul Județean Prahova, Domnul Toader Bogdan Andrei, reprezentantul de la Prefectura judetului, Doamna Mădălina, Primarul Municipiului Ploiesti, Domnul Adrian Dobre și Președintele Camerei de Industrie și Comert Prahova, Domnul Aurelian Gogulescu.

Domnul ambasador a ținut un discurs în care a subliniat importanța cooperării economice ca un component important al relațiilor bilaterale, partea chineză acordat o mare atentie la cooperarea pragmatica cu România, fiind gata să creeze legaturi pentru companiile celor două țări. Domnul ambasador speră ca Județul Prahova va deveni o fereastra pentru a atrage investitori din China, pentru a se aprofunda prietenia dintre popoarele celor două țări prin cooperarea economicăsi comerciala.

Domnul presedinte Toader Bogdan și-a exprimat bucuria pentru ocazia participării la Forumul Economic Chinez-Roman la scurt timp după investirea sa. De asemenea, l-a asigurat pe domnul ambasador că județul are infrastructura de transport adecvată, resursele bogate, forță de muncă de înaltă calitate, iar autoritatile administrative judetene sunt pregătite să ofere investitorilor chinezi oportunități echitabile. Domnul presedinte speră ca firmele si companiile celor două țări vor deveni parteneri de lungă durată prin contact direct și vor obține realizări substanțiale prin promovarea cooperării româno-chineze.

Aproximativ douăzeci de reprezentanți ai domeniului comercial și antreprenori din orașul Jinhua, Provincia Zhejiang și peste treizeci de antreprenori din domeniile imobiliare, construcțiilor, industriei constructooare de masini, industriei petrochimice si textile din Județul Prahova au discutat în detaliu despre cooperare.

Domnul ambasador XU Feihong a abordat subiectul referitor la relațiile comerciale dintre China și România într-un interview acordat Ziarului Prahova și postului de televiziune Prahova TV.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro