Ambasadorul Chinei în România, XU Feihong, se întâlnește cu consilierul prezidențial din cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene

2016/04/14

În data de 13 aprilie 2016, ambasadorul Chinei în România, XU Feihong, s-a întâlnit cu domnul Leonard Orban, consilier prezidențial pentru afaceri europene. La întâlnire a luat parte și consilierul politic al ambasadei, domnul Zeng Jixin.

Ambasadorul XU și-a exprimat gratitudinea și admirația față de eforturile active pe care Administrația Prezidențială și domnul Leonard Orban personal le-au depus în vederea dezvoltării relațiilor chino-române, și a prezentat evoluția cooperării bilaterale din fiecare domeniu, punctând faptul că ministerele Chinei și ale României au intensificat negocierile legate de cooperarea în proiecte de amploare, precum cele din domeniul energiei nucleare, energiei termice, energiei electrice și altele, însă încă există un potențial enorm de cooperare între cele două state în domeniul agricol, turistic etc. Ambasadorul XU speră ca domnul Orban să-și exercite influența personală , pentru a stimula implementarea cât mai rapidă a proiectelor de amploare, pentru a facilita turismul între cele două state, pentru a extinde dinamica intrării pe piața chineză a produselor agricole românești.

Consilierul Orban a afirmat că prietenia tradițională dintre China și România este adânc înrădăcinată în sufletul poporului român. În prezent, cele două state se află într-o perioadă-cheie de dezvoltare, și trebuie să folosească timpul în favoarea lor, pentru a stimula viguros cooperarea pragmatică. Președintele Iohannis acordă o deosebită importanță dezvoltării relațiilor cu China, și speră să consolideze și mai mult schimburile dintre cele două state la nivel înalt , să aprofundeze cooperarea pragmatică din fiecare domeniu, și să îmbogățească neîncetat semnificația Parteneriatului amplu de cooperare și prietenie dintre România și China. Administrația prezidențială își dorește să coordoneze studiile aprofundate ale fiecărei instituţii, și să promoveze energic proiectele de cooperare existente dintre cele două state , cât și inițiativele lansate.

De asemenea, cele două părți au făcut un schimb de opinie referitor la relațiile dintre China și Europa, Cooperarea dintre China și Țările Central și Est Europene etc.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro