Ambasadorul XU participă și oferă un discurs la seminarul de promovare a Parcului Industrial de Cooperare Qingdao-Europa-Asia"

2016/04/01

Recent, o delegație condusă de domnul LI Qun, secretar al Comitetului municipal Qingdao al P.C.Chinez şi membru al Comitetului Permanent al Comitetului Provincial Shandong al P.C.Chinez a vizitat România, în data de 31 martie,și a organizat cu succes la București seminarul de promovare a parcului industrial de cooperare între Qingdao, Europa și Asia.Ambasadorul Chinei în România, XU Feihong, a participat la conferință și a oferit un discurs.

Pe parcursul discursului, ambasadorul XU a vorbit în termeni apreciativi despre rezultatele obținute în cooperarea economică și comercială dintre China și România, și a afirmat că cele două state au o capacitate mare de complementaritate economică, și un imens potențial de cooperare. Orașul Qingdao are un avantaj proeminent în domeniul distribuției şi logisticii, a manufacturii și alte domenii, există numeroase posibilități de consolidare a cooperării economice și comerciale dintre companiile din Qingdao și România. De asemenea ,ambasadorul XU și-a exprimat urările ca această conferință de promovare să aibă succes.

Pe parcursul conferinței, reprezentanții orașului Qingdao au prezentat companiilor românești avantajele ansamblului mediului de afaceri din Qingdao, și au pus accentul pe prezentarea parcului industrial al cooperării economice și comerciale dintre Qingdao, Europa și Asia. La acest eveniment au participat peste 100 de invitați din China și România,companiile din cele două state au desfășurat discuții față în față, și și-au exprimat intențiile față de o viitoare colaborare. La acest seminar de promovare, Qingdao a semnat cu România „Memorandumul de Înțelegere pentru stabilirea de relații de parteneriat economic la nivel de oraș, între Departamentul Economic și Comercial al orașului Qingdao și Camera de Comerț și Industrie a României”, Acordul -cadru de colaborare strategică dintre Grupul Portului Qingdao, China Shipping Europa SRL şi C.N. "Administratia Porturilor Maritime" S.A. Constanţa și alte 3 documente. La semnarea documentelor au fost prezenți domnul Li Qun, ambasadorul Xu Feihong, consilierul economic al ambasadei, Guan Gang, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, Vasilescu Mihai Sorin, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro