Grupul de studiu al tinerilor din cadrul Ambasadei Chinei a organizat , împreună cu un ONG românesc „Salonul Tinerilor"

2016/03/28

În data de 25 martie 2016, grupul de studiu al tinerilor din cadrul Ambasadei Chinei a organizat un „Salon al Tinerilor” împreună cu ONG-ul românesc „Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum”, la care au fost invitați reprezentanți ai tinerilor remarcabili din diferite instituții educaționale. Diplomați tineri ai ambasadei chineze s-au întâlnit cu reprezentanți ai tinerilor români, și au purtat discuții libere, într-o atmosferă relaxată, amicală. La întâlnire au participat consilierul politic al ambasadei,Zeng Ji Xin, și domnul Guan Gang, consilier economic.

Tinerii chinezi și români au purtat dialoguri și dezbateri pe marginea unor subiecte precum relațiile bilaterale dintre cele două țări, poziția internațională a Chinei etc, și au vizionat împreună un material video despre China. Tinerii diplomați ai ambasadei chineze au prezentat tinerilor români activitățile zilnice ale ambasadei, și situația schimburilor și a cooperării dintre China și România în diferite domenii. De asemenea, aceștia au răspuns întrebărilor adresate de tinerii români , referitoare la contribuția pe care dezvoltarea Chinei o aduce lumii, direcția dezvoltării pașnice a acesteia, rolul Chinei în cadrul Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite,etc.

Activitatea a avut loc într-o atmosferă destinsă, veselă. Tinerii români au afirmat, rând pe rând, că această activitate i-a făcut să perceapă deschiderea Ambasadei Chinei din România și profesionalismul diplomaților chinezi, și totodată, le-a îmbogățit înțelegerea și cunoștințele despre evoluția actuală a Chinei și despre relațiile chino-romîne. Aceștia au mai afirmat că de acum înainte vor consolida schimburile cu China, pentru a contribui cu forțe proprii la transmiterea și dezvoltarea prieteniei tradiționale dintre China și România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro